Home Forums Behandelaren Heeft iemand ervaring met een staaroperatie?

Heeft iemand ervaring met een staaroperatie?

Ik heb 48 jaar diabetes type 1 en mijn ogen zijn in de jaren 80/90 diverse keren gelaserd. Jaarlijks ga ik naar de oogarts voor controle en het blijft stabiel. Wel wordt het zicht de laatste 2 jaar minder. De oogarts heeft voorgesteld een staaroperatie te laten plaatsvinden. Wie heeft hier ervaring met een staaroperatie bij diabetes?
Gerda

 • Wel of geen Staaroperatie?

  • marit

  Ik heb aan beide ogen een staaroperatie gehad. Is wel al lange tijd geleden Het is bij mij erg goed gegaan. Erna ben ik nog gelaserd voor nastaar. Het gebeurd tegenwoordig in dagopname, je mag snel erna naar huis.
  Staar wordt niet beter alleen maar slechter. Nadeel van staar is dat ze niet meer goed je netvlies kunnen zien dus ik zou laten opereren. Als je wacht wordt zicht alleen maar slechter en mag je geen auto meer rijden.
  Sterkte met je beslissing.

 • aan beide ogen geholpen en sindsdien stabiel, wel af en toe nastaar maar verder geen problemen. inderdaad een dagopname. Volgende dag 1e controle en dan heeel vaak en veel druppelen. Zicht was daarna ook wat verbeterd

 • Ik heb beide ogen vele keren gelazerd, 2 jaar geleden staaroperaties: verademing! Ben 48 jaar, 40 jaar diabeet. Niet tegen opzien, t is fijn om weer goed te zien. Wel nastaar op 1 oog

   • Miepie

   @joppiesaus, die nastaar heb ik nu ook op een oog, word ik straks in april voor behandeld, eerder kan niet, moet ruim en jaar na de staaroperatie.

  • Miepie

  Ik heb dit voorjaar een staaroperatie gehad aan beide ogen tegelijk, die operatie was nodig omdat vorig jaar mijn rechter netvlies losliet, dat is meteen geopereerd, maar daar kwam dus de staar vandaan. Was wel al altijd onder controle bij de oogarts, mede vanwege de diabetes 2.
  Ik heb ook een dagopname gehad, daarna, net als Ingeborg76 grondig gecontroleerd en veel moeten druppelen. Mijn zicht is er ook duidelijk beter van geworden, men linkeroog is met 50% verbeterd en mijn rechter met 20%, dat oog was altijd al slechter, maar ik zie nu toch veel beter. IK had altijd een bril -8 tot -10 die de hele dag op moest, nu heb ik overdag thuis geen bril meer nodig, alleen nog eentje voor verzien in het verkeer en voor de tv. Dus gewoon laten doen.

  • Loek

  Mijn naam is Loek, 70 jaar en ik heb diabetes type 2. Begin dit jaar 2016 werd het mij teveel want mijn blik werd steeds waziger en onscherper. Ik droeg in die tijd een bril met links -6 en rechts -5. Het werd te gek. Autorijden op de linkerbaan met je hand tegen de vangrails is uiteindelijk ook geen optie. (geintje) Lang verhaal kort maken. Huisarts > verwijsbrief oogziekenhuis > Afspraak > Zenuwen > Angst > Maar toch doorgezet. Eindresultaat nu in november 2016? Helemaal te gek. Ik ben laaiend enthousiast. Om te beginnen het Oogziekenhuis in Rotterdam is extreem professioneel. Perfecte begeleiding en behandeling. details? kijk hier >> https://www.oogziekenhuis.nl/index.php . Ik geef toe,het is niet niks om iemand in je oog te laten wroeten, ware het dat je er niets van voelt en heel weinig van merkt. Het proces duurt ongeveer 20 minuten en daarna ga je weer naar huis met een kapje op je oog. De volgende dag na verwijdering van het kapje sloeg ik steil achterover van hetgeen mij overkwam, met één oog welteverstaan. Mijn andere oog was natuurlijk nog “puin”. Alles was vlijmscherp en gedetailleerd. Kleuren waren prachtig Contrasten idem. Mijn 2e oog is een paar maanden later ook gerepareerd en het uieindelijke einresultaat is onvoorstelbaar. Ik ben dus nu een oudere “jongere”van 70 jaar en ik zie de wereld weer als een Havik! Ik lees nu een kentekenplaat van een auto op 50 meter afstand zonder bril. Om te lezen en te computeren gebruik ik een leesbrilletje van +2 voor 2 Euro verkrijgbaar bij het Kruitvat. Geweldig. Samengevat, Twijfel niet, doe het als u in een vergelijkbare situatie verkeert. Ga ervoor. Met vriendelijke goet, een ervaringsdeskundige.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.