Home Forums Werken Heel uitgeput voor & na werk

Heel uitgeput voor & na werk

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een maand te horen gekregen, dat ik diabetes 2 heb.

Merk dat ik heel erg moe ben, voor het werken en dat mijn suikers ook hoog zijn iedere ochtend. Na mijn werk ben ik heel erg moe en heb geen energie meer.

Ik werk in de zorg en vind het werk heel erg leuk. De opleiding ben ik in maart mee gestart. Maar nu twijfel ik zo erg of ik dit wel verder moet gaan doen. Omdat ik heel erg moe ben. Heb geen nachtdiensten, omdat ik geen diploma heb. Dus dat is wel lekker voor nu.

Zijn er mensen die in de zorg werken en die niet moe zijn na het werk. Of is het beter om een baan te zoeken, waarbij ik meer regelmaat heb en normale tijden werk?

Baal enorm dat ik mij heel vervelend voel en heel erg moe ben.

Groetjes,
Daphnie

  • Dit is heel normaal als je hoge bloedsuikerwaarden hebt. Nu weet ik niet wat je hoog noemt, je vermeldt geen waarden. Maar de energie voor de spieren komt bij diabetes niet op de goede plek terecht. Het blijft circuleren in je bloed en je plast het uit via de nieren. Vandaar de dorst. Insuline zorgt ervoor dat de celwanden van de spieren zich openen en de energie de spieren in kan. Ga met je behandelaar praten en zorg er samen voor dat de waarden normaal worden. Dan krijg je je energie terug en kan je verder met je leven.

    • Ik heb geen hoge waarden. De waarde waarmee ik begon was 24…dit was toen ik in het ziekenhuis lag. Toen de eerste 2 weken, had ik rond 15. Is nu de laatste tijd minder gelukkig. Nu krijg ik meer hele lage waarden. Richting 4/4,5 en dat gebeurd meestal wanneer ik slaap. Zet mijn wekker, zodat ik kan zien hoe mijn waarde is in de nacht. Heb namelijk hypo’s gehad in de nacht. Gebruik minder insuline, dan in het begin.

    • Nu blijkt dat ze niet weten welke type ik heb. Ze dachten eerst type 2, maar volgens hun lijkt het nu erop dat ik type 1 heb.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.