Home Forums Bloedsuikerwaarden Heftige reactie op licht verhoogde waardes

Heftige reactie op licht verhoogde waardes

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag. Is iemand bekend met heftige reacties zoals: benauwdheid en hartkloppingen op licht verhoogde suikerwaardes?

Ik heb vorige zwangerschap heel heftige klachten van benauwdheid en hartkloppingen gehad, ik kon geen 20 meter meer lopen zonder helemaal uitgeput en hijgend te moeten stoppen om uit te rusten. Uiteindelijk bleek het zwangerschapsdiabetes en ging het beter met een dieet.

Toentertijd vond de internist het maar vreemd, want mijn waardes waren bij lange na niet hoog genoeg voor dit soort klachten, maar niemand keek er verder naar.

Bij het meten van de dagcurves bleek ik al benauwd bij waardes boven de 6,5.

Ik ben inmiddels weer 16 weken zwanger heb gisteren de suikertest gedaan en net als vorige zwangerschap reageerde ik daar onwijs heftig op: zwart voor mijn ogen, benauwd, hartkloppingen, misselijk.

Deze keer was de uitkomst 6,4: (nog) geen diabetes dus. Heel mooi. Maar ik heb wel al klachten van benauwdheid als ik een keer veel koolhydraten heb gegeten, dus ik vermoed dat de suikertest over 8 weken wel weer raak gaat zijn.

Wat kan dit zijn? Waarom reageer ik zo heftig op licht verhoogde suikers? Herkent iemand iets?

Alvast bedankt

Groetjes,

  • Abisko

  Jou problemen horen eerder bij de zwangerschap dan bij de suikers. Voedsel verteren vraagt extra zuurstof en kan de hartslag verhogen. In combinatie met zwangerschap en hormonale veranderingen kan dat wel klachten veroorzaken (ik heb geen ervaring met zwanger zijn)

  Die bloedwaardes zijn perfect normaal na een maaltijd. Wat je beschrijft hoort bij te lage suikers.

  Praat er nog is over met de huisarts.

 • Bedankt voor je antwoord Abisko. Helaas weet de huisarts het ook niet, ik zal wel blijven aandringen als de klachten weer toenemen.

  Het effect van het eten van koolhydraten is wel heel duidelijk: hoe meer ik eet, hoe benauwder ik word en hoe meer mijn hart tekeer gaat. Ook al zijn mijn waardes niet alarmerend. Dat gebeurt niet als ik koolhydraatarm eet.

  Als ik niet zwanger ben, heb ik dit totaal niet. Het blijft voorlopig een mysterie.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.