Home Forums Ouder van een kind Help

 • Tasar

Help

Ik heb probleem met mijn tweeling, zijn suiker is altijd hoog. Hb1ca is te hoog.
Ik wil graag een hulp krijgen . De tweeling zijn 12 jaar oud. We wonen in Langedijk.

  • Momo

  Hallo Tasar,

  Ik begrijp dat jullie je zorgen maken, maar je moet in dit geval direct een afspraak maken met een (huis)arts die deskundig advies kan geven. Wacht niet te lang!

 • Hallo,
  Ik begrijp je frustratie, allemaal zorgen omdat de diabetes niet onder controle is.
  Er kunnen veel opties zijn waardoor de waardes zo hoog zijn. Waardoor denk je zelf hoe het komt? Reageert hij niet goed op de insuline, lukt KH tellen niet goed, of wordt er veel tussendoor gegeten?
  Wordt er gespoten of gebruiken jullie een pomp? Hierin kun je ook nog veranderen? Hoe is jullie relatie met de Kinderdiabetesvpk?

  Ik ben zelf moeder van een zoon van 7 met diabetes. Als je verder meer informatie wilt, dan hoor ik het graag.

 • Hebben ze beide diabetes of een van beide wat het dan nog extra moelijk maakt.
  Veel sterkte !

  Grt 6feet10

 • Hallo Tasar,
  Mijn naam is Johan. Via het Bureau van de Diabetesvereniging Nederland is jouw bericht bij mij terecht gekomen. Ik heb sinds 1972 diabetes en veel ervaring met diabetes in het dagelijkse leven. Als je wilt, kunnen we samen een afspraak maken om eens te praten over de problemen die je hebt in het dagelijks leven met diabetes met je kind(eren). Misschien kan ik uit eigen ervaring wat tips en handigheidjes vertellen.
  Laat me weten of je dat graag wilt. Kunnen we ergens afspreken bij jou in de buurt. Ik hoor graag van je.
  Vriendelijke groet van Johan

  • @johan

   Uw eerste bericht op dit forum en in Uw profiel staat Kaderlid en ervaringsdeskundige bij de DVN maar niet als DVN-er herkenbaar

   Ik denk dat de DVN op een andere manier beter @tasar hier melding van had kunnen geven en niet via een nieuw profiel en eerste bericht van U op dit forum.

   Een afspraak te maken bij haar in de buurt !

   Heb zo mijn twijfels terecht/onterecht?

   Groet 6feet10

 • “Beste” 6feet10,

  irritante reactie, niets beters te doen waarschijnlijk. Ga hier ook niet verder op in met de redenen waarom ik deze optie heb gekozen. behalve dan je stompzinnige opmerkingen over niet herkenbaar. Zoek maar beter, want ik ben niet stiekem onder een nickname bezig zoals jij zelf. Je twijfels hebben? Heb ik ook over mensen die zich overal tegenaan bemoeien onder valse naam. Houd je dus gewoon even buiten mijn activiteiten, als je niets zinnigs te melden hebt.

  Johan

 • “Beste” Johan

  Dank voor Uw heldere reactie.

  Nogal een felle persoonlijke reactie op mijn al dan niet gerechtigvaardigde twijfels gezien dat een kaderlid iemand is die lid is van een groep leidinggevenden in een organisatie zoals alhier bij de DVN (zie Uw info profiel ) met de volgende woorden (irritant,stompzinnig, overal tegenaan bemoeien met valse naam en niets zinnigs te melden )

  Groetend 6feet10

  • Jasper

  Beste Johan,

  6feet10 is hier al een hele tijd op het forum actief!
  Ik vond z’n reactie niet heel raar, best apart om via je eerste berichtje op een forum bij iemand thuis af te spreken.
  Wat betreft een nickname zoals 6feet10, dat word hier zelfs aanbevolen in de huisregels.
  Net zoals er in staat dat je geen namen, adressen, telefoonnummers of emailadressen bekend moet maken.

  Groeten

  Voor Tasar,
  De DVN organiseert geregeld bijeenkomsten of wandelingen. hier kun je goed contact maken met andere mensen die met diabetes te maken hebben. wie weet is er binnenkort iets bij jullie in de buurt. linkje -> https://www.dvn.nl/Wat-is-er-te-doen

 • Beste Jasper,
  lezen is ook een kwaliteit. Ik heb niet thuis afgesproken, maar alle initiatief bij Tasar gelaten. Blijkbaar zoekt ze anderszins hulp dan via de algemene activiteiten van de DVN. En blijkbaar zijn er op dit forum meerdere mensen die niets nuttigs te melden hebben, danzich met anderen te bemoeien.
  Johan

 • Johan

  Als kaderlid DVN moet je toch minstens over empatische vermogen kunnen beschikken en als na drie weken er pas hulp word geboden namens een kaderlid DVN  is dat een beetje laat denk ik.

  Maar beter laat dan nooit.

  Gezien Uw reacties lijkt U mij niet zo geschikt om mensen op dit forum zo te bejegenen in Uw functie als kaderlid door een vraag of twijfels van lotgenoten zo fel van leer te trekken en afteserveren.
  Staat iets in de huisregels over hoe elkaar te bejegenen :

  Wees opbouwend:

  Achter iedere virtuele reactie schuilt een écht mens; wees vriendelijk voor elkaar. Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wilt worden. Discriminatie, seksisme, racisme of beledigende, respectloze, hatelijke, denigrerende, lasterlijke of schokkende taal of mededelingen worden niet getolereerd.

  6feet10

  • 6feet10,

   staat er ook iets in de regels over valselijk beschuldigen? En je weet het allemaal wel erg goed zeg. Kaderleden zijn er nooit genoeg binnen een vrijwilligersorganisatie. Misschien iets voor jou? Komt je tijd beter tot z’n recht dan enkel via dit medium de de betweter uit te hangen. Laten we ophouden met via deze weg te discussiëren. Lijkt me niet de juiste manier. Hoewel er nog wel een reactie zal komen. Sommige personen willen altijd het laatste woord hebben. Hoe pathetisch dat ook moge zijn.

 • @diabetesvereniging Tijd om dit topic te sluiten?

  • Ben42

  Geachte Johan,

  Het openbaar plaatsen van een email adres op een forum wordt over het algemeen afgeraden.

  Binnen dit forum hebben we aantal gewaardeerde leden, mensen die vaak een bijdrage leveren en andere mensen helpen. 6feet10 is een van de gewaardeerde leden.
  Een reactie als :
  irritante reactie, niets beters te doen waarschijnlijk.
  Is niet respectvol en zeker voor een bijdrager die voor het eerst binnenkomt lopen een niet gepaste reactie. Ook de reactie naar Jasper was weinig respectvol.

  Ook uw laatste reactie was niet passend voor dit forum.

  Hoe vervelend het voor u ook is dat mensen als 6feet10 en Jasper, wel goed geformuleerde reacties kunnen geven en mijn mening is dat u dat niet kunt, dat betekend niet dat u er dan maar op los kunt reageren. En Ja ik heb alle berichten in deze draad zorgvuldig gelezen en deze reactie zorgvuldig samengesteld. En ja ik ben ook een gewaardeerd lid van deze community.

  En in uw laatste bericht had u inderdaad het laatste woord. *) Ook nu gun ik u uw laatste woord, maar dan wel met een verontschuldiging naar deze community. Opnieuw in een slachtoffer rol kruipen of opnieuw de gewaardeerde leden schofferen is niet nodig.

  Aan: Jasper en 6feet10,
  Ik heb jullie reacties zorgvuldig gelezen en herken niet wat Johan hierover schrijft. De reacties waren keurig proportioneel en voldoende zorgvuldig geformuleerd. Waarvoor dank.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  *)
  De ironie van ‘Sommige personen willen altijd het laatste woord hebben.’ als laatste reactie, om andere mensen het zwijgen op te leggen is natuurlijk een zwaktebod. Omdat je daarbij bij voorbaat al iemand buiten spel probeert te zetten.

  • <Deel verwijderd. Niet meer relevant.>
   Niettemin ben ik het met je eens dat Johan hier in de discussie niet zo respectvol optreedt.

    • Ben42

    Dankje.
    Ben

 • Wat een vervelende discussie. Ik begrijp beide zijden en kan me de frustraties van beide kanten goed voorstellen. Maar te vlugge conclusies en te heftige reacties schieten nu wel hun doel voorbij. Het doel was Tasar te helpen…

  Johan is door een DVNcollega gevraagd om te reageren op Tasar. Johan is een zeer actieve en zeer gewaardeerde vrijwilliger die uit de buurt van Tasar komt. Toen ik mijn collega die met veel vrijwilligers werkt vroeg of zij iemand in de poel heeft die uit de buurt van Langedijk komt en geschikt is om te reageren, kwam Johan uit de bus. Wij weten dat hij empathisch, bekwaam en kundig is en zijn blij dat hij zijn offline vrijwilligersactiviteiten wilde inzetten om Tasar online de helpende hand te bieden. Elkaar ontmoeten komt misschien wat vreemd over voor ons als online-meeters, maar is voor de vrijwilligers in den lande heel gebruikelijk. Meestal gebeurt dit in groepjes, maar waar nodig en wenselijk kan dat ook zoals Johan aangeeft individueel.

  Dat Johan net een account aanmaakte en minder gevoel heeft bij de ‘hardcore’ gebruikers moeten we hem niet kwalijk nemen. Het ‘voelen’ van de sfeer in de community en het gebruik van nicknames zijn nu eenmaal geen zaken die je in een dag tot je neemt.

  Voor nu sluit ik dit topic, zoals DrentscheAa ook voorstelt. Hopelijk is Tasar geholpen door het aanbod van Johan; Johan niet afgeschrikt om het DiabetesTrefpunt toch te blijven voeden met zijn bijdragen en de andere gebruikers gerustgesteld dat niemand welke slechte intentie dan ook heeft.

  Vriendelijke groeten
  Moderator ^IO

Er kan niet meer gereageerd worden op het bericht ‘Help’.