Home Forums Bloedsuikerwaarden Help DT2 Ochtendwaardes zijn zeer hoog

 • weirah

Help DT2 Ochtendwaardes zijn zeer hoog

Beste leden

Ik heb een probleem met mijn ochtendwaardes na het eten van 2 boterhammen met alleen boter. Ik woon inmiddels in BE en hier hanteren wij de Franse waarden dus een 300 mmol/L is een 16,7 omgerekend direct na het eten dus, niet na 3u gewacht te hebben. Dit doe ik om te zien wat brood met mijn bloedsuikers doet en volgens mij is het niet correct op een 16,7 te komen.

Nu ben ik al sinds 5 jaar diabeet en ga regelmatig naar verschillende dvk, artsen en diëtisten.
Diëtisten geven aan dat ik zonder brood niet kan leven, want trage koolhydraten zijn belangrijk zeker voor een diabeet. Er bestaan natuurlijk alternatieven zoals:”koolhydraat arm brood”, maar mijn portemonnee is niet zo dik. Hierdoor ben ik sneller geneigd om wel donker brood te kopen, maar geen koolhydraat arm brood en niet verder te kijken dan brood, gezien dit vult.

Ik ben ten einde raad en uiteraard bang voor complicaties.
Alle tips zijn welkom.
Bedankt!

  • Elly

  Het is toch belangrijk om je waarde na 2 of 3 uur te meten. Het is logisch dat net na het eten de bls. hoog is.
  Ik heb de KH van brood even opgezocht, witbrood zit beduidend hoger als bruin, dus zou je beter donker kunnen eten. Zit er geen lijstje op verpakt brood waar op staat wat er allemaal in het brood zit?

  • weirah

  Ik heb 2x volkorenbrood gegeten. Ik lees namelijk veel op internet waar ik knettergek van word, namelijk dat die hoge pieken niet goed zijn na het eten. Dus ik dacht na 5 jaar dit eens goed in de gaten te houden om complicaties te beperken. Helaas heb ik het ook met bruinbrood, maakt voor mij geen verschil

  • Elly

  Als er in het brood dezelfde hoeveelheid koolhydraten zitten maakt het ook geen verschil. Ik eet KH arm en dan nog stijgt de bls. direct na het eten. En zakt na ca. 2 uur. Ga niet leven met een permanente angst voor complicaties. Maar doe gewoon wat je kunt. Tel koolhydraten, eet gezond en beweeg genoeg.

  • Ok bedankt voor uw antwoord. Waardeer het zeer X

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.