Home Forums Verzekering en vergoeding Help!! Geouwehoer met zorgverzekeraar!

Help!! Geouwehoer met zorgverzekeraar!

Hallo,

Ik ben Anne, 25 jaar jong en heb sinds 2006 diabetes type 1.
Ik ben op dit moment helemaal klaar met zorgverzekeringen, aanvragen en gezeur om vergoedingen!!

Ik heb sinds vorig jaar juli een second opiniun in Zwolle, en ik blijf daar in behandeling tot dat ik tevreden ben over hoe het gaat met mij.
En ik ben nu tevreden, de artsen zijn super, en ik word goed begeleid.
Sinds ik in Zwolle loop ook weer aan mijn pompje: de omnipod. En wel op mijn arm! Hartstikke trots op mij, dat ik hem in het openbaar draag want ik moet er mee omgaan en niet anderen. Alleen verbruik ik iets teveel insuline voor de ominpod.. vandaar een aanvraag ingediend om over te stappen.
Het zit me alleen dwars, vorig jaar 13 oktober 2015, heeft mijn arts een aanvraag ingediend bij de Menzis om vervroegd over te stappen naar een andere insulinepomp de keuze werd: een Minimed 640G. Dit zou een ideale pomp zijn. Deze werd meerdere malen afgekeurd, en de menzis ging niet zo netjes met mij om en haalde alles door elkaar, met als gevolg: overgestapt per 1 januari naar CZ.
Tot nu toe echt heel tevreden over alles hoor, begin januari heeft mijn arts opnieuw de aanvraag ingediend.
En tot nu toe alleen nog maar van het kastje naar de muur gestuurd en weer terug.
Dan moet de leverancier ergens over beslissen, dan moet CZ nog weer wat vragen beantwoord krijgen van mijn arts, dan moet Mediq direct nog weer wat antwoorden hebben. Ik wordt hier zooo moe van, terwijl mijn arts heeft gezegd: als Anne niet in aanmerking komt voor de Minimed 640G, dan verwacht ik dat jullie meer Pods voor haar gaan vergoeden!! En hier zit het probleem, ik heb nog 3 pods voor dit kwartaal (eind maart einde kwartaal) ik kan niks meer bestellen, dit moet weer worden voorgelegd aan de zorgverzekeraar. En ik moet natuurlijk dan tussendoor maar overgaan op spuiten, maar dan gaat mijn HbcA1 natuurlijk weer omhoog (langere tijd 87 gehad, nu eindelijk een x 77, ik helemaal trots) terwijl we volgend jaar misschien wel met kinderen willen gaan beginnen, dus ik probeer m onder de 53 te krijgen en dan groen licht om zwanger mogen te worden!!

Het is allemaal zo dubbel, waarom heeft de arts tegenwoordig niet meer de macht om te zeggen dit behandelplan gaan we doen en hier moet de zorgverzekeraar maar mee dealen!? Hij vraagt ook niet voor de grap om vervroegd over te stappen naar een andere pomp? Er zitten echt wel redenen achter.

Ik zit er over na te denken, om iemand in te schakelen, misschien rechtsbijstand? Of een poppetje bij de DVN? Heb mijn arts ook al gemaild, dat me dit zoveel stress kost.. ik wil weten waar ik aan toe ben. En ik wil weten of ik tenminste meer pods toegestuurd kan krijgen, want je wordt er moe van!!

Iemand hier ervaring mee?
Groetjes,
Anne

 • @ Anne; Zorgverzekeraars en “op de kosten” letten. Heb er genoeg vervelende ervaringen mee opgedaan. Dat je er zo doodmoe van wordt is meer dan begrijpelijk. Hopelijk kan je iets met mijn antwoord:

  Wat je kan proberen is om een schriftelijke verklaring van je arts te krijgen die je dan overlegt aan Mediq. Zonder die schriftelijke verklaring gebeurt er niet veel. Die verklaring zorgt er hopelijk voor dat Mediq jou de Pods wel levert en zij krijgen het dan vergoedt van de verzekeraar. De trigger is dat duidelijk in de verklaring moet staan dat het om medische gronden gaat. (je arts weet dit.)

  Het probleem ligt in het feit dat de verzekeraar niet nieuwe pomp wilt vergoeden omdat het met de pomp die je nu gebruikt het ook “prima” redt. Alleen daardoor heb je wel meer Pods nodig.
  Heeft je arts in zijn brief aan de verzekeraar de medische gronden genoemd waarom hij er op staat dat je overstapt naar de Minimed 640G? Zo niet, doet dit dan wel. En stuur de brief naar de medisch specialist van de verzekeraar en niet naar de medewerker die je standaard aan de lijn krijgt.

  In de tussentijd kan je natuurlijk het altijd aankaarten bij de Rechtsbijstand verzekering en kijken in hoeverre zij je behulpzaam kunnen zijn.

  Succes!

 • Hallo Anne,

  Ik neem aan dat je geen langwerkende meer in huis heb en ook geen recept meer?

  Zo niet dan zou ik na gebruik van de laatste pod naar het ziekenhuis gaan en mij gedwongen op laten nemen omdat ik niet meer voor mijn diabetes kan zorgen omdat mij de mogelijkheid daarvoor ontnomen zijn.

  Kijken hoe lang de verzekeraar dit vol kan houden als je een maand in het ziekenhuis licht??

  Is maar een idee.

 • @annemans

  Wat een gedoe! Ik kan me voorstellen dat je hier moe van wordt. Als je lid bent van DVN, dan kun je met dit soort individuele vragen bellen/mailen met onze klantenservice: 033-4630566 of info@dvn.nl. We helpen je graag verder.

  • jako

  Ik weet niet hoeveel insuline je gebruikt, maar je zou kunnen overwegen om dagelijks 1* voor een maaltijd met de pen te spuiten en geen bolus via de omnipod. daar heb je nu niet zoveel meer aan omdat je maar een paar pods meer hebt, dat is wel balen.
  Je zou op de facebookpagina een oproepje kunnen doen of mensen pods over hebben. Er zijn er meer die eerder overstappen naar een andere pomp, misschien kunnen zij je helpen.

 • Gelukkig zit ik nu al 2 weken op de nieuwe minimed 640! Als je maar te duur wordt. .

  • marit

  Fijn voor je Annemans, is ook een goede pomp voor als je zwanger wilt worden kan een sensor bij.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.