Home Forums Verzekering en vergoeding Help! De insuline van mijn zoon wordt niet vergoed

 • SamSam

Help! De insuline van mijn zoon wordt niet vergoed

Help!!

Mijn zoon is een student, hij heeft zich dit jaar laten verzekeren bij OHRA via DVN en is ook gelijk lid geworden bij DVN. Maar nu krijgt hij rekeningen binnen van OHRA dat zijn Humalog insuline voor zijn pompje niet vergoed wordt pas nadat hij de eigen risico is betaald van 375 euro. Dit kan hij niet veroorloven als student. Elke keer dat ik zijn insuline moet ophalen komt er een rekening van 105 euro binnen en ik kan dit ook niet voor hem veroorloven. Iemand tips of waar we wel terecht kunnen?

 • @samsam

  In 2019 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Als je je volledige eigen risico hebt betaald, krijgt je alles daarna vergoed volgens het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS).

  Niet leuk, maar dit is voor iedere chronische patiënt !

  Groet 6feet10

  P.s bij vele maatschappijen kun je eigen risico per maand betalen.
  Zelf betaal ik het in 10 termijnen à 38,50 #terinfo

  • mjong

  Heeft je zoon misschien een verzekering waarbij je eerst alles zelf betaalt en dan rekeningen moet opsturen om het vergoed te krijgen? Ik zou bellen met OHRA want insuline wordt altijd vergoed.

   • Jasper

   Helaas moet je eerst je eigen risico opmaken, daarna word het wel vergoed.

 • Helaas eerst je eigen risico opmaken en dan wordt het pas vergoed.

  Vroeger kreeg je vanuit de overheid een tegemoetkoming, helaas is dat uitdelen van de tegemoetkoming naar de gemeente gegaan en de hufters bij mijn gemeente geven het geld niet aan chronisch zieken maar aan ‘medelanders’ zodat ik al in het begin van het jaar mijn eigen risico moet dokken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.