Home Forums Nieuw met diabetes Help? Vermoed dat partner diabetes heeft, wil geen hulp. Ik kan niet meer!

Help? Vermoed dat partner diabetes heeft, wil geen hulp. Ik kan niet meer!

Hoi allemaal,

Sinds bijna twee jaar ken ik mijn partner. Geweldig lieve vent. Ruig leven gehad. Leven omgegooid na veel drugs. Nu aantal jaren volledig gestopt met ruige leven incl. alles. Sinds ruim een jaar hebben we een relatie. Ik heb twee kinderen uit vorige huwelijk, wat niet echt een leuk huwelijk was. Ik weet niet wat het is met hem, maar ik denk aan diabetes. Hij heeft namelijk o.a. de volgende kenmerken. Hij wil er niet over praten, dus ik weet niet heel veel.

– heel vermoeid. Kan geen baan houden. Overdag veel slapen. Dagje met de kinderen is hem al teveel. Trekt zich veel terug op kamer om rust te krijgen.
– vaak drinken en plassen. Valt andere mensen zelfs op.
– soms megadrang naar suiker. Meer dan ik als vrouw zeg maar.
– na paar uur niet eten niet te genieten. Half uur na eten gaat beter.
– jaar geleden vielen aantal kiezen bij hem uit. Ontstoken tandvlees structureel.
– hij geeft aan dat hij altijd perfecte ogen heeft gehad. Maar ziet nu echt helemaal niks meer. Gewoon eng als hij aan het rijden is. Maar wil niet naar opticien.
– enorm dikke buik gekregen. Niet in verhouding met zijn lichaam.
– eet extreem onregelmatig en slecht voedsel. Dagen dat ik niet werk kook ik en zorg ik hele dag om de twee/drie uur voor gezond eten voor hem. Gaat dan ook beter met hem.
– hij zegt zelf altijd dat als hij niet op tijd eet, hij zich heel slecht gaat voelen. Hij wil hier verder niet over praten.

Mijn grootste probleem: Hij heeft woedeaanvallen. Als ik een dag aan het werk ben, eet hij slecht. Zo 4/5 uur achter elkaar niks. Drinkt wel veel zoet zoals extran, ranja en cola etc. Maar als ik dan uit mijn werk kom en ga koken, maakt niet uit wat ik doe. Hij is verschrikkelijk onredelijk. Ontploft om niks. Het is allemaal mijn schuld. Ik ben gewoon een slechte vrouw voor hem. Zorg niet voor hem. Ben egoïstisch. Ik zal jullie de rest besparen. De duur van deze bui varieert van een halve dag tot soms wel 3 dagen. Ik probeer eerst om niet te reageren en begrip op te brengen. Maar het probleem begint wel te worden dat hij wil dat ik thuis ben en vrijwel helemaal stop met werken om voor hem en de kinderen te zorgen. En hij steeds geen werk heeft. Dat levert veel ruzie op tussen ons. En als hij in deze bui is, komen we nergens uit. Hij blijft ook van mening dat ik mijn excuses moet aanbieden wanneer ik geïrriteerd raak en soms ook boos wordt op hem. Ik wil niet boos worden, maar ik kan er ook niet meer tegen. Voor mijn gevoel draai ik alles in mijn eentje. Alle verantwoordelijkheden zowel financieel als de rest. Hij doet helemaal niks in huis. Helemaal niks.

Gisteren heb ik hem geprobeerd om hem begripvol te benaderen. Eerste uren gewoon niet op zijn tirades ingaan. Begripvol zijn en lief zijn. Uiteraard goed en gezond eten koken toen hij terug kwam van weet ik veel wat hij gedaan had. Dat leek redelijk te gaan. Hij was heel hyper aan het praten aan tafel. Had geen oog voor mij. Maar dat maakt me niet uit.

In de avond was hij in de schuur bezig en zei me dat hij er om 22.00 uur zou zijn. Ik moest vanmorgen 5.00 uur uit bed voor werk. Dus om 00.00 uur viel ik in slaap in bed. Hij was er nog niet. Toen hij kwam ging hij heel veel lawaai maken en licht aandoen enzo. Hij zei dat hij me ongezellig vond en maakte me dus wakker. Toen kwam de volgende tirade. Waarop ik uiteindelijk zelf mijn mond heb opengetrokken. Natuurlijk doe ik dat niet goed. Maar dit is zo onredelijk. De ruzie eindigde van mijn kant in mijn opmerking dat ik graag wil dat hij zijn bloed laat checken. Dit had hij me laatst al een keer beloofd, toen er een week vakantie verpest was en hij me heel verdrietig had gemaakt met hoe hij met mij omging. Maar bloed afnemen en testen doet hij maar niet. Vanaf zijn kant is het voor de zoveelste keer (dit hebben we eens in de paar weken inmiddels) dat hij bij me weg wil. Ik ben geen goede vrouw voor hem. Hij had al eerder bij me weg moeten gaan en dat wil hij uiteraard weer. En dan komt er een hele tirade van appjes die ik hier niet ga herhalen over hoe ik ben. Met de meest verschrikkelijke taal. Ik reageer hier maar niet op en laat hem maar weer. Gelukkig ben ik nu aan het werk en heb pauze.

Ik heb geen idee wat hier aan de hand is. Kan iemand mij helpen? Herkennen jullie het? Zou het diabetes kunnen zijn? Wat moet ik doen? Ik hou van hem en het is echt een goeie vent. Vanaf de eerste dag dat ik hem ken valt mij dit al op. Maar sinds we samenwonen en de druk voor hem hoger is geworden, zijn de woedeaanvallen erbij gekomen. Dat is nu sinds september vorig jaar.

Help me alsjeblieft!

 • Hoi Anna222

  Wat een heftig verhaal!
  Hij zou best diabetes kunnen hebben, dat vaak drinken plassen is een sterke aanwijzing!
  Maar dat verklaart voor mij niet hoe hij zich gedraagt. Zoals jij het beschrijft vind ik het echt niet normaal hoe je vriend zich gedraagt en vraag ik me af hoe fijn je relatie is.

  Sterkte, ik hoop dat jullie een oplossing vinden.

 • Wat springt er een verdriet, frustratie en ook boosheid uit je verhaal.
  Weet je, je kunt zo weinig, behalve voor jezelf kiezen.
  Als je partner geen onderzoek wil laten doen, dan kan hij niet gedwongen worden.
  Misschien is hij bang dat er iets ergs ontdekt wordt?

  Of jouw partner inderdaad last heeft van diabetes of dat er iets anders/meer speelt, dat kunnen wij helaas niet voor jou beoordelen.

  Als je partner niet naar de huisarts wil voor onderzoek, misschien kun je dan een afspraak maken voor jezelf en jouw beleving aan de huisarts uitleggen. Als er dan geen hulp is voor je partner, misschien dan wel voor jou.

  Ik hoop dat het hier plaatsen van je verhaal heeft geholpen om wat lucht te scheppen en misschien wat duidelijkheid wat voor JOU de volgende stap is.

  Ik wens je heel veel kracht.

 • Wat een heftig verhaal. Het enige wat ik kan bedenken is om zelf een vingerprik te doen en dan kijken wat de uitslag is. Als je dat in huis hebt natuurlijk.
  Maar dit ziet er wel als diabetes uit.
  Ik wens je heel veel sterkte toe.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.