Herkent iemand zich hierin? • Nieuw met diabetes • Diabetes Trefpunt

Home Forums Nieuw met diabetes Herkent iemand zich hierin?

 • Joke86

Herkent iemand zich hierin?

Hallo iedereen,

Ik ben 36 jaar en heb 2 keer zwangerschapsdiabetes gehad. 1ste zwangerschap enkel met dieet en 2e zwangerschap was met insulinenood. Na mijn 2e zwangerschap was mijn ogtt slecht. Mijn glycemieswaardes zijn echter als ik prik wel verhoogt (rond 120 mg/dl nuchter) maar ook niet barslecht. Mijn waardes svonds durven ook wel hoger staan (rond 160 mg/dl). De endocrinoloog heeft al testen gedaan om te zien of ik antistoffen tegen diabetes type 1 heb. Deze testen waren negatief. Nu is er bloed afgenomen om te testen op mody, maar dit is nog 4 maanden wachten op de uitslag. Echter mijn lichaam reageert wel hard op de lichte suikerschommelingen, voel me best wel ellendig met momenten. Ik heb geen overgewicht. Ik sport 5 van de 7 dagen (crossfit en hardlopen). Ik let enorm hard op mn eten. Er is voorlopig geen indicatie waarom mijn lichaam in een ‘prediabetes’ situatie blijft. Ik word hier enorm moedeloos van. Iemand gelijkaardige situatie meegemaakt?

  • S86

  Ha Joke, ik heb ook verhoogde glucose waarden gehouden na mijn zwangerschap. Nuchter altijd in orde maar na de maaltijd soms tot 10 mmol/l verhoogd afhankelijk van wat ik eet. Binnenkort afspraak bij de internist. Ook bij mij geen overgewicht en erg sportief. Ik probeer de waarden nu goed te houden door suikers te vermijden en koolhydraatarm te eten.

  • Bedankt voor je reactie. Ben benieuwd wat de internist bij jouw zegt. Bij mij zijn vooral de nuchtere waardes te hoog. Ik volg terug het dieet van tijdens de zwangerschap, maar krijg het hier niet mee onder controle. Voel me de laatste tijd ook veel slechter. Veel dorst, hoofdpijn, misselijk, bijna continu vieze smaak in mijn mond. Maar de endocrinoloog wil nog geen medicatie starten en de genetische testen afwachten. Mijn waardes zijn ook niet superslecht, maar wel slecht genoeg om me slecht te laten voelen.

  • S86

  Wat vervelend dat je ook zoveel klachten er van hebt. Ik merk alleen dat ik meer dorst heb, verder geen klachten van de hoge suikers. Ik ben benieuwd of het dan inderdaad om een Mody diabetes gaat bij jou. Zijn er in de familie ook mensen met diabetes?

  • Nee, in de familie heeft niemand diabetes. Ben zelf ook benieuwd. Nog 4 maanden wachten 🙈. Heb je zelf al meer nieuws ondertussen?

  • S86

  Nu de eerste ronde bloeduitslagen afwachten en dan genetisch onderzoek. Omdat diabetes bij mij wel in de familie zit (allemaal slank en gezonde leefstijl) denk ik meer richting MODY, maar dat duurt inderdaad 4 maanden..

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.