Home Forums Oproepen Het stimuleren van Bewegen bij Adolescenten

Het stimuleren van Bewegen bij Adolescenten

Hallo allen!

Vanuit de Hogeschool van Amsterdam doe ik onderzoek naar hoe we adolescenten meer kunnen stimuleren te bewegen en voor dit onderzoek ben ik op zoek naar adolescenten tussen de 12 en 18 jaar!

Zoals bekend bewegen steeds meer adolescenten onvoldoende. Dat is niet alleen schadelijk voor hun directe gezondheid, maar heeft ook effecten voor hun gezondheid als zij volwassen zijn. Verder is het bekend dat adolescenten met een ziekte meestal nog meer moeite hebben om te bewegen wat erg vervelend is.
Het beweeggedrag van adolescenten is bepalend voor het beweeggedrag op latere leeftijd waardoor een vroege interventie heel belangrijk is. Maar welke en hoe?

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en wil je meedoen? Klik dan nu op de volgende link: https://www.thesistoolspro.com/goto/SeriousGaming en doe mee!

De vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten en bevat vragen over beweeg- en game gedrag, en hoe middelbare scholieren tegen het veranderen dit gedrag staan.

Verder ben ik ook nog op zoek naar 16 deelnemers in de leeftijd van 12 voor de ‘brainstormsessie’ welke ongeveer 1 lesuur duren. Tijdens deze sessie kunnen we dieper ingaan op de materie en specifieker achterhalen waarom ‘adolescenten’ een methode of boodschap wel of niet aanspreekt. Meedoen? Stuur dan een mail naar: a.k.langeslag@hva.nl!

Het onderzoek is volledig anoniem. Data zal niet op naam worden genoteerd. Er wordt alleen gevraagd naar geslacht en leeftijd.

Voor verdere vragen of opmerkingen ben ik te bereiken via:

mail: a.k.langeslag@hva.nl
Telnr: +31 6 51 879 101

Met vriendelijke groet,
Koen Langeslag

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.