Home Forums Nieuw met diabetes Hevige pijn door diabetes type 1 behandeling

 • cure

Hevige pijn door diabetes type 1 behandeling

Sinds twee maanden spuit ik insuline (Novorapid en Tresiba) na een foute diagnose van de huisarts dat ik diabetes 2 zou hebben begin dit jaar. Ik was ruim 20 kg afgevallen en extreem mager wat duidt op diabetes type 1. Tijdens de diabetes 2 behandeling kreeg ik allerlei medicijnen waaronder metformine en statines. Sindsdien heb ik pijn in mijn benen en voeten. Nu ik insuline spuit heb ik nog steeds die pijn. Voor mijn voeten gebruik ik fenytoine zalf, welke enigszins verlichting geeft. Voor de andere pijn Pea Pure. Ook dit helpt een paar uur. Mijn waarden zijn redelijk goed van 6 tot 10 ongeveer. Als ik insuline spuit worden de pijn erger in voeten, en benen en buik/zij. Vooral s’nachts slaap ik hierdoor erg slecht. Herkent iemand dit en zo ja wat kan ik hiertegen doen? Is de diabeteszorg in België beter? Hoor graag andere ervaringen die me verder kunnen helpen. Alvast erg bedankt.

 • De pijn in de benen zou kunnen komen van de statines die je slikt. Is één van de grootste boosdoeners. Ik weiger ze te slikken. Heb al genoeg pijn van de neuropathie. Sik daarvoor in de plaats Choline Inositol. Ook kan de pijn komen van beginnende neuropathie, maar daar voor kan je het best naar een neuroloog.
  Ik kan me voorstellen dat de huisarts dacht, qua leeftijd, dat je type 2 zou hebben, maar omdat zomaar aan te nemen is weer wat anders.

  Op pea reageer ik niet, en de fenytoine ben ik net mee gestopt voor een andere crème die beter werkt. Er zijn er meerdere en vaak is het even afwachten welke geschikt is voor je.
  Alfa Liponzuur helpt mij het beste. Een supplement wat o.a. in Duitsland regulier is maar niet hier.
  Heb je tegen de pijn al acupunctuur geprobeerd? http://www.neuropathie.nu

  Ik weet niet hoe de diabeteszorg is in België. Heb al jaren altijd de artsen uitgezocht die voor mij het meest geschikt zijn. Is soms iets verder weg, maar wel prettiger.

  • cure

  Dankjewel voor je reactie Elly.
  Alpha Liponzuur neem ik in combinatie met Pea Pure. Ik heb geen medicatie meer tegen verhoogd cholesterol, omdat het de laatste keer wel goed was. Ik ga het instituut voor neuropathische pijn proberen. Zij doen ook aan accupunctuur.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.