Home Forums Werken hoe combineer je werk met sterke schommelingen?

hoe combineer je werk met sterke schommelingen?

Ik zou dit graag willen horen van andere werkenden met DM type 1!
Als je van 2 naar 25 vliegt en weer terug: hoe organiseer je dat met de eisen die op het werk aan je worden gesteld? Met name als je hier regelmatig tegenaan loopt, zoals ik, bijvoorbeeld omdat je erg gevoelig bent en aan het schommelen weinig aan te doen is?
Het gaat niet over depressie, en mentaal ben ik redelijk sterk.
Graag jullie ervaringen en tips!

 • Jaren geleden had ik hetzelfde probleem van sterke onverklaarbare schommelingen. Een punthoofd kreeg ik ervan. Maar het ergste was dat ik opbrandde en vaak moest bijtanken om op de been te blijven. Gelukkig kreeg ik in 2011 mijn glucosesensor die voor stabielere bloedsuikers zorgde. Maar ook gooide ik mijn koolhydraten en suikers uit mijn leven en ging ik zoveel mogelijk gezond, onbewerkt en suikervrij te eten. De boterhammen verdwenen uit mijn menu tegen het advies in van de Schijf van vijf en heel veel diëtisten. Groentes en fruit, en yoghurt met chia en lijnzaad kwamen in de keuken. Daarnaast zette ik mijn sensoralarm van 12.2 naar 7.0. Ik dacht dat ik stapelgek zou worden van het gepiep maar dat viel reuze mee. Nu word ik gealarmeerd als ik op 7.0 zit en bolus ik een halve of hele eenheid insuline bij. Ik heb door de kleine correcties veel minder hypo’s en als reactie daarop veel minder hoge bloedsuikers! En dat geeft zoveel rust en minder strijd. Bovendien ging ik een uur per dag wandelen. Hoofd leeg, meer energie en de stress uit mijn lichaam. Dat laatste is een ongrijpbare in het managen van je bloedsuikers. Wil je nog meer tips? Boek dan een gratis diabetes coach consult van een half uur http://www.dekrachtvandiabetes.nl/gratis-diabetes-coach-consult. In september komt mijn boek De kracht van diabetes met voorwoord door Bas van de Goor uit waarin ik mijn worsteling met 30 jaar diabetes type 1 beschrijf maar ook tips geef.

 • De beste stap is natuurlijk om de oorzaak aan te pakken: de hypo’s en hypers. Als je daar minder last van hebt, is op je werk minder te merken van je diabetes.

  Verder denk ik dat het belangrijk is dat collega’s, en zeker je baas, weten dat je diabetes type 1 hebt, en het is zeker handig als ze goed weten wat het inhoudt.

  Mag ik je misschien vragen waar je vooral tegenaan loopt? Schommelingen zijn super vervelend, maar wat voor werk doe je? Waar heb jij precies last van bij schommelingen?

  Ik heb zelf op het werk (in de horeca) de afspraak dat ik, ondanks hoe druk het is, altijd de tijd mag nemen om even te gaan zitten, altijd tussendoor mag eten en meten. Omdat het werk lichamelijk best inspannend is, kom ik zelden te hoog, maar als ik te laag zit ben ik echt ff weg hoor. Geldrekenen lukt niet meer. Ik vergeet ALLES wat klanten zeggen, kan geen bestelling meer onthouden en reageer verward. Niet echt handig.
  Verder schommelen mijn waardes niet zo erg, en op enkele hypo’s na, gaat het bij mij prima.

  Groetjes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.