Home Forums Ouder van een kind Hoe heeft u kinderopvang (waaronder BSO) voor uw kind met diabetes geregeld?

Hoe heeft u kinderopvang (waaronder BSO) voor uw kind met diabetes geregeld?

Beste ouders van kinderen met diabetes,

Ik ben erg benieuwd naar uw ervaringen met het regelen van kinderopvang voor uw kind tot 4 jaar en daarna de BSO. Kreeg u gemakkelijk een plek en hoe werd de diabeteszorg geregeld? Was er bijvoorbeeld een verpleegkundige beschikbaar of kon u gebruik maken van een medisch kinderdagverblijf? Heeft u besloten om tijdelijk te stoppen met werken? Waar liep u tegenaan? Wat zou u veranderd willen zien? Samen met het ministerie van SZW breng ik de (eventuele) problemen in kaart met als doel om daar oplossingen voor te vinden. Uw ervaringen en ideeën zijn daarbij hard nodig!

Hartelijke groet,

Dharma Behari
(Belangenbehartiger bij DVN)

 • Bij ons was het geen probleem. Na de diagnose hebben we de medewerkers van de BSO ingelicht over de symptomen van Hypo en Hyper en uitleg gegeven hoe te handelen. Onze zoon is zelfstandig en kan alle prima zelf regelen. Wij willen een zo normaal mogelijk leven, dus geen MKD (is hij ook wat oud voor) en ook op school lekker overal aan meedoen.

  Wat wel handig zou kunnen zijn is een informatiepakket voor medewerkers van kinderopvang. Je merkt dat er wel onduidelijkheid is over gezond snacken en diabetes (neem maar geen liga maar pak lekker een banaan is er een die we veel horen), waar zitten koolhydraten in en waar niet, wat is het effect van fysieke spellen en sport op BG waardes etc. Voor kinderen met veel hypo’s zou een kit met suikers, glucagonpen etc. misschien wat zijn, wellicht in een koeltasje zodat het ook mee naar buiten kan.

 • We maken gebruik van een gastouder, dit was heel snel geregeld. Ook haar tijdelijke vervanging was geen probleem.
  De juffen peuterspeelzaal hebben het super opgepakt.
  Na de zomervakantie naar school.
  Heb er alle vertrouwen in.

 • Onze zoon is inmiddels 17 jaar, maar wij hebben een vaste oppas aan huis gehad voor 1 dag per week in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Bewust destijds gekozen om maar 2 dagen te werken, mijn man ging 1 dag minder werken en 1 dag dus met een oppas. Daarna ging hij over op 4 x spuiten en ben ik noodgedwongen gestopt met werken.

 • Mijn zoon ging al naar de peuterspeelzaal toen hij met 2,5 jaar de diagnose type 1 kreeg.
  De leidsters daar vonden het geen probleem en na een instructie van onze diabetes verpleegkundige (vanuit het ziekenhuis) en een “gebruiksaanwijzing” van mij die ik zelf gemaakt heb, hadden ze er vertrouwen in dat ze dit wel aan konden.
  Ze konden ons altijd bellen als ze er zelf niet uit kwamen en dit deden ze ook regelmatig.
  Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar waarschijnlijk vind de hoofdleidster het toch wel erg lastig, want ik heb mijn zoon nu al twee keer opgehaald en dan kreeg ik te horen: ja de pomp heeft wel een alarm gegeven, maar ik had het zo druk, dat ik nog niet heb kunnen kijken wat er nou aan de hand is.
  Ik heb gelijk de pomp gepakt en zag dat zijn SG aangaf dat hij een waarde van onder de 3 had.
  Ik ben best boos geworden en heb gezegd dat als de pomp een alarm geeft, er ook echt iets gedaan moet worden! Ik heb geen zin om mijn kind in het ziekenhuis op te moeten zoeken, omdat mevrouw te druk is!!!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.