Home Forums Medicijnen Hoe kan het nou ineens zo goed gaan?

 • Acid

Hoe kan het nou ineens zo goed gaan?

Hey Allen.

Nu is dit natuurlijk iets waar ik heel blij mee ben, maar toch vraag ik me af hoe dit nou precies werkt.

Om een korte achtergrond te geven, hier mijn verhaal.

Ik ben 29 jaar oud, 188 lang en woog 110 kilo wanneer er type 2 geconstateerd werd. Zo veel dorst en veel plassen, dat had ik nog nooit gezien. In het begin ging de dokter er vanuit dat ik type 1 had, dus ik begon direct met kort en langwerkende insuline. Na verder onderzoek bleek het toch type 2 te zijn. Dus kreeg ik daar pillen voor, 2 per dag. Toch waren die pillen niet voldoende genoeg, dus insuline had ik er nog bij.

Mijn levensstijl was heel slecht: ongezond voedsel, niet bewegen en ik had een relatie waarin we elkaar alleen maar meer naar beneden trokken op dat gebied.

Nu is die relatie voorbij sinds bijna 4 weken en ik heb het roer direct echt volledig omgegooid. Ik ben aan het afvallen (ongeveer 1,5 kilo per week) intensief aan het sporten en super gezond aan het eten (bijna geen koolhydraten, veel groenten en 0 suiker).

Mijn suiker is nog nooit constant zo goed geweest. Ik heb sinds dat ik het roer om heb gegooid nog geen waardes boven of onder het normale gehad. Ik slik nu nog maar 1 pil per dag en dat was het. Ik voel me stukken beter. Maar nu vraag ik me wel eens af is dit wel normaal allemaal zo snel? Heeft mijn alvleesklier een opdonder gekregen ineens? Zou ik in zo een korte tijd helemaal van alle medicijnen af kunnen komen? En bovenal wat is jullie ervaring hier mee?

Alvast bedankt!

 • je sport dus de aanwezige insuline wordt beter opgenomen en je eet minder dus je lichaam maakt nog net genoeg insuline aan om daarmee om te gaan.

  als je dan ook nog afvalt dan is dat nog eens een keer extra winst, tuurlijk heeft je lichaam wel iets te lijden gehad, maar het is niet te voorspellen hoeveel, genezen heb je natuurlijk nooit maar de kans dat je zonder insuline of pillen kan is wel aanwezig, het is niet te voorspellen of dat zo blijft maar zolang het kan geniet er van

 • Heel goed dat u het roer zo hebt omgegooid! Probeer dat vol te houden! Intensief sporten en koolhydraatarm eten kan lastig zijn om langere tijd vol te houden.
  Veel patiënten zullen niet op dezelfde manier hun leven veranderen, dus zal het niet vaak voorkomen dat een patiënt in zo’n korte tijd zo veel vooruitgang boekt. Omdat u bijna geen koolhydraten eet, kunnen uw bloedsuikers niet zo veel meer stijgen als eerder. Daarom is het niet gek dat uw bloedsuikers veel constanter zijn. Door de lagere bloedsuikers voelt u zich veel beter en dat effect kan snel merkbaar zijn. Met type 1 duurde het niet lang voor ik me na de diagnose een stuk beter voelde.

  Of u op korte termijn zonder medicijnen kunt, kunnen wij hier op het forum niet beoordelen. Het komt voor dat mensen met type 2 door de behandeling na verloop van tijd zonder insuline kunnen, maar dat is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. Dat moet uw arts beoordelen.

  • Yvonne

  Je hebt waarschijnlijk ook minder stress, dat pakt vaak ook goed uit op je bloedsuikers.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.