Home Forums Behandelaren Hoe kom ik ‘goed in mijn vel’ ?

Hoe kom ik ‘goed in mijn vel’ ?

Een half jaar geleden ben ik op de spoedeisende hulp terecht gekomen. Diagnose: hartfalen. Cardioloog heeft mijn medicijnen drastisch veranderd. Na een week mocht ik naar huis, w.b.t. mijn diabetes type 2 was er niets veranderd, nou ja geen lisonopril en simvastatines meer. Ik heb al 25 jaar type 2 en vooral de laatste 20 jaar weinig last met twee metformine per dag, gezond eten en veel bewegen.
Ik heb geen overgewicht, 1.54-53-54 kg. Na een paar weken begon de narigheid, huisartsen, tja steeds iemand anders, hadden alleen maar aandacht voor mijn hart problemen. Luisteren is ook een vak. Om een lang verhaal kort te maken: Nu is het een hel, ik ben inmiddels ruim 88 jaar, voel me in de kern gezond, ik heb wel steeds aandacht gevraagd voor de diabetes. Dat heb ik nu. Ik ben ook al vanaf het begin in quarantaine. Huisarts is wel bij me geweest. Mijn vraag: hoe kom ik aan een dag curve? Ik heb wel een meter maar door artrose in handen en vingers lukt me het meten niet. Vreemde vraag in deze barre tijd maar ja…

 • Hoi,

  Ben jij niet onder behandeling in de ketenzorg? Dus een diabetesverpleegkundige in jouw huisartsenpraktijk?
  Op dit moment kun je daar niet naar toe, maar als je onder behandeling bent, zou je wel telefonisch consult moeten kunnen krijgen.

  Je houdt, normaal gesproken, ook geen dagcurve bij, als ik het goed begrijp?

  Wat geeft je het gevoel dat dat nu wel nodig is?

  Behalve de vingerprik is er ook weinig mogelijk, denk ik. Want je komt, zo te lezen, niet in aanmerking voor de Freestyle Libre.

  Ik zou toch, als start, nog maar eens met je huisarts bellen en er op staan dat hij luistert naar jouw klachten rond de diabetes en welk advies hij heeft.

  Sterkte.

 • Het is niet ideaal in deze corona tijd, maar je zou evt wijkverpleging kunnen vragen om een dagcurve te prikken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.