Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoe lang duurt het voor je je weer goed voelt na een ernstige hyper?

Hoe lang duurt het voor je je weer goed voelt na een ernstige hyper?

Afgelopen zondag was mijn bloedsuiker 30, waarschijnlijke oorzaak een knik in het slangetje van mijn insulinepomp. In de loop van de dag weer normale waarden maar ik voel me nu 3 dagen later nog steeds heel erg moe en ik heb hoofdpijn/een zwaar hoofd. Ook zie ik een beetje wazig.
Iemand ervaring hiermee?

 • @ Jessy1604; Een bloedje van 30 heeft tijd nodig om verwerkt te worden door je lichaam.

  Als mogelijke oorzaak gaf je aan een knik in het slangetje van je infuuspomp. Mijn vermoeden is dat je dan al langer te hoog hebt gezeten totdat je lichaam aangaf dat het niet verder ging.

  Hoe ben je achter de hoge waarde gekomen? Via de insulinepomp met bloedsuikermeter? Of via een losse controle in je vingertop?

 • Bedankt voor je reactie. Ik stond op (na een feestje zaterdagavond en een korte nacht) met 19. Voor het ontbijt dus een extra bolus om het omlaag te krijgen. Na anderhalf uur weer bloed geprikt en toen was het dus gestegen naar 30 i.p.v. gedaald. Toen maar 10 eenheden met de pen in mijn buik gespoten en mijn infuus verwisseld. Na een paar uur zat ik weer op normale waarden.
  Misschien heeft het nu een andere oorzaak maar ik blijf gewoon heel moe en een zwaar hoofd hebben. Het gaat nu wel weer iets beter in vergelijking met een paar dagen geleden.

 • @jessy1604; Graag gedaan. Het “pretpakket” is een takkeziekte en wanneer de zaak, ondanks al je inspanningen, finaal ontspoort is dat extra wrang.

  De “lange nacht doorhalen” eiste helaas zijn tol. Hoe liggen je bloedjes nu, een week na de lange nacht? Je schreef dat het wel iets beter gaat, maar nog niet zoals het hoort.

  Mijn vermoeden is dat de 10E extra met de pen ietwat te veel van het goede is geweest. Let wel; ik begrijp heel goed dat je de zaak zo snel mogelijk weer gecorrigeerd wilde hebben.

  Je hebt een “wilde nacht” gehad en waarschijnlijk ook alcoholische dranken genuttigd. Dat eist zijn tol. Gecombineerd met het “pretpakket” eventjes met een “score” van 19 nuchter, en later 30 ook zijn “indruk” achterlaat.

  Als je zulke hoge waardes niet gewend bent dan vergt dat heel wat aanpassingen van je lichaam om een en ander weer in goede banen te krijgen. En daar kan je lang last van hebben door middel van de klachten die je omschreef.

  Afgelopen zaterdagavond had ik ook een feestje gezellig met de BBQ. Lag pas zondag in de vroege ochtenduren in bed.
  Had voor het slapen een score van 4,8 daar ging wat cola met suiker tegenaan.
  Om 9:38 uur had ik een score van 2,7 dus weer de aandelen Coca Cola geholpen.

  Bij mij gaat het zondag 9 van de 10 keer goed fout; dus gisteren ook. Ondanks dat ik de scores op zondag goed volg, ging het fout; Van 7,2 naar 14,9 in een uur met een trendpijl loodrecht omhoog. Daar 1,5 eenheden voor geprikt. Een uur later was de “beloning” zichtbaar: 19,4.
  Zulke waardes ben ik niet gewend. Vanwege de 1,5 eenheden van eerst spoot ik op de 19,4 weer 1,5 bij.

  Omdat het zaterdag al flink doorhalen was, qua uren, voel ik mij vandaag niet zoals het moet.
  ==
  Zeker wanneer je zulke waardes niet bent gewend, vreet dat energie. Mocht het morgen nog niet zijn wat het moet zijn, bel dan je huisarts voor de zekerheid.

   • andrew

   heb het zelf ook hypo die zeer lang duren maar glucose van 30 is zeer hoog dat ik ook
   die mafkezen in prinsenhof zijde toen niks spuiten ( woon nu gelukkig weer thuis )
   vertelde dit in Erasmus die gingen helemaal los

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.