Hoe je ondanks chronische pijn toch kan blijven genieten van je leven (deze man inspireert mij)

FrankaDVN:

Franka is bladcoördinator/ eindredacteur van het magazine Diabc.

Als (nieuwe) bladcoördinator & eindredacteur van Diabc, lees en hoor ik sinds een aantal maanden veel indrukwekkende verhalen over leven met diabetes. Een verhaal dat mij erg raakt, is dat van Paul Jansen.

Het is september als ik start met de eindredactie van de nieuwe Diabc. Ik open het hoofdartikel en lees het verhaal van Paul. Een paar jaar geleden wordt hij met een blindedarmontsteking in het ziekenhuis opgenomen en daar wordt ontdekt dat hij diabetes heeft. Inmiddels zit hij in een rolstoel en heeft hij chronische pijn. Het laat maar weer eens zien hoe snel je leven kan omslaan.

De levensgenieter die hij altijd was, zit ondanks alles nog steeds in hem

In het interview vertelt hij over zijn blog ikhebneuropathie.nl. Ik lees zijn heftige maar ook mooie blogs over wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft meegemaakt en over de pijn die steeds erger wordt. Maar ook over hoe hij blijft genieten, van het zonnetje, van lol hebben met zijn vrienden en van reizen. Zo houdt hij zijn heftige en pijnlijke leven vol. De levensgenieter die hij altijd was, zit ondanks alles nog steeds in hem.

Nieuwe blogger
Het mooie blijven zien, terwijl je de hele dag pijn hebt; ik kan me daar niets bij voorstellen en ben onder de indruk van zijn (veer)kracht. Ik denk dat hij met zijn verhaal ook anderen kan inspireren. Daarom vroeg ik hem of hij speciaal voor het Trefpunt wil bloggen over hoe je ondanks diabetes en chronische pijn, kan blijven genieten van je leven. Binnenkort komt zijn eerste blog online.

In de nieuwe Diabc lees je de verhalen van Paul, Johanneke en Marijke over je leven omgooien en bewust blijven genieten.

  • Wat een topper! Ik kijk uit naar zijn blogs.

    • KleijP

    Het artikel was wel goed, maar je moet wel zulke vrienden hebben. Ik heb ook ernstige polyneuropathie. Ik slik nu goede pijnstillers die redelijke goed werken. Ik heb binnen 1 1/2 jaar mijn sportfiets moeten inruilen voor een elektrische, mijn sport (volleybal) moeten stoppen, loop slecht, maak gebruik van een loopfiets, een zadelkruk op het werk en thuis in de keuken, en heb vandaag besloten een (invalide) parkeerkaart aan te vragen.
    Dan is het wel fijn om te lezen dat een ander zo positief kan zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.