Hoe slecht is witte rijst nu echt?
Ben inmiddels alweer zo’n 4 jaar diabeet (t2), helaas is mijn leven door omstandigheden volledig de verkeerde kant op gegaan (alcoholverslaving) maar ben wel altijd bruine rijst blijven eten, aziatische roots en een rijstenpikker maar inmiddels komt de bruine rijst mij echt de neus uit!!
Ik wil weer gewoon lekker witte rijst eten, volkoren pasta producten heb ik geen problemen mee dus dat houdt ik zo maar bruine rijst, ugh ben er klaar mee.
Maar hoe slecht is dat nou werkelijk?? Ik eet zeker 3-4 keer rijst in de week en dan per keer ongeveer 100/125 gram rijst.
Voor de rest drink ik al suiker vrije dranken, thee zonder suiker en vrij weinig sauzen en dingetjes uit pakjes aangezien ik die meestal zelf maak en zoveel mogelijk zonder suiker.
Waardes hou ik nooit in de gaten, ik ga meestal uit van hoe ik mij voel en voel mij meestal goed.
Nog andere witte rijstenpikkers hier? :)
-
Hier type 1, maar zie duidelijk verschil als ik witte rijst of zilvervliesrijst eet.
Ik zou het niet doen, maar je kan alleen zelf beslissen of je dit het waard vindt of niet.
Ik zou het niet doen, zeker niet als je zo vaak rijst eet, gaat voor je suikers echt niet goed zijn.Waardes hou ik nooit in de gaten, ik ga meestal uit van hoe ik mij voel en voel mij meestal goed.
Dit is je eigen keus, maar enorm verraderlijk. Als je altijd te hoog zit raak je hier aan gewend en zul je je met een waarde van 12 beter voelen dan een van 6. Terwijl die eerste schadelijk is. -
Stier80
Als diabeet t2 is het altijd beter om weinig koolhydraten te eten.
Rijst -witte of bruine of zilvervlies- heeft heel veel KH wel 70 gr op 100 is dus 70%
Deegwaren ook maar minder.Als je wilt zoeken waar kh in zitten ga dan naar
Koolhydraten tabel -
T2 hier, ook Aziatisch. Ik ben helemaal gestopt met rijst
Is niet goed voor je -
Aziaat en T2 hier, en ik merk dat *voor mij* basmatirijst (wit) nauwelijks invloed heeft op mijn bloedsuikerspiegel. Sowieso is dat mijn favoriete rijst (Indier :-) ). Ik eet mijn normale hoeveelheid, dat is een hele kleine opscheplepel, met curry en groenten, en meet 2 uur na de maaltijd eigenlijk dezelfde verhoging (klein) als wanneer ik koolhydraatarm eet.
Maar ieder lichaam reageert anders, dus… wees voorzichtig en meten is weten.