Home Forums Corona Hoe veilig is de supermarkt?

Hoe veilig is de supermarkt?

Ik ben een vrouw van 62 jaar en ik heb al 41 jaar slecht instelbare diabetes type 1. Sinds 6 weken worden de boodschappen voor mij gedaan en ligt mijn werk en vrijwilligerswerk stil. Ik wandel wel elke dag met de hond, maar zelfs dat is in het dorp waar ik woon niet zonder gevaar: regelmatig wordt de gewenste afstand niet in acht genomen. Langzamerhand wordt de waarde van boeken, dvd’s, het huis opruimen e.d. toch iets minder en zou ik graag weer boodschappen doen. Hoe wijs zou dit zijn?

 • Als je supermarkt de juiste regels volgt moet dit goed kunnen, en trouwens zeg er wat van als je merkt dat de mensen geen rekening met je houden, doe ik ook.

  Ikzelf ben er door iemand ook al eens op gewezen, want ongemerkt kom je al snel te dichtbij.
  Wij leven momenteel gewoon in een andere tijd, en als iedereen zich er aan houd moet het gewoon goed komen.

  En eens iets anders doen houd ook meer de moed erin.

  Succes :)

  • Hallo Rodia,
   Dank je voor je reactie. Eerlijk gezegd, zo nu en dan ga ik stiekem wel eens naar de buurtsuper waar het eigenlijk altijd rustig is. En toch ook steeds mensen die rakelings aan je voorbij lopen en telkens als ik er iets van zeg krijg ik als reactie Ach het zal wel wat meevallen of een hele onnozele blik. Het klopt dat er waar ik woon eigenlijk geen corona voorkomt, maar dat maakt de mensen alleen maar lakser. Dus weinig boodschappenplezier.

  • marit

  Ik heb al die tijd alleen maar boodschappen gedaan met een ffp3 mondkapje op. Die heb ik gekocht toe de corona in china uitbrak.
  Durf nog steeds niet zonder te gaan. Bij de hond uitlaten moet ik steeds oversteken om dat er weer mensen aankomen. In het duin is het gelukkig rustig en kun je de mensen makkelijker ontwijken. Toevallig vandaag kontakt met ggd gehad die raadt me aan nog steeds de richtlijnen strak te volgen.

 • Houd je gewoon aan de regels ,desinfecteer desnoods je handen (voor en na )en hou een positieve mindset ,dat wat je denkt manifesteer je .Ben je angstig dan maakt het lichaam meer cortisol aan en dat onderdrukt je immuunsysteem . Ik vind het persoonlijk allemaal wat overdreven (ja mensen ik heb ook diabetes 2 ,hoge bloedruk en ben hartpatiënt en slik geen medicijnen ,wel supplementen ) en als klap op de vuurpijl werk ik ook nog als verpleegkundige ,waar collega’s al ziek thuis zijn gebleven ivm corona . Ga anders vroeg ,sommige supermarkten hebben speciaal een ouderen/zieke uurtje .(extra vroeg )

  relax ,laat je niet gaat maken door media ,adem in …..adem uit !!!

 • gewoon verstand op 0 en blik op oneindig en

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.