Home Forums Nieuw met diabetes Hoeveel insuline mag je per dag spuiten

Hoeveel insuline mag je per dag spuiten

Hoeveel insuline mag je per dag spuiten?

  • Ben42

  Hoeveel insuline mag je per dag spuiten?

  Dit is een vraag voor je behandelend team. Het aantal eenheden is extreem afhankelijk van de persoon. Er zijn diabeten die niet meer dan 1 of enkele eenheden per dag spuiten, aan de ander kant van de schaal zijn er diabeten die zoveel spuiten dat deze hoeveelheid voor anderen fataal zou kunnen worden.

  Heel globaal:
  De meeste ‘gezonde’ mensen produceren in de alvleesklier ongeveer 25 per dag. Een gezonde alvleesklier kan ongeveer 4 keer zoveel insuline produceren. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren en dit is alleen ter illustratie.

  Ook globaal:
  Lang geleden werd de sterkte van insuline op konijnen getest. Daarbij werd 1 eenheid gedefinieerd als, indien er 1 eenheid per kg lichaamgsgewicht wordt toegedient, is dit voor 50 procent van de konijnen fataal.

  Let Op! Ik ben geen arts en behoor ook niet tot je behandelend team. Het bovenstaande is slechts bedoelt als informatie, niet als behandel advies. Wees ook wantrouwend ten opzichte van berichten op het internet, inclusief dit bericht.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Pedro

  Ik heb de vraag ook eens gesteld over de langwerkende insuline Levemir aan mijn DVK wat de maximale dosering per dag was (ik gebruikte toen 96 eenheden), dat wist zij niet en heeft het eerst proberen te zoeken in het farmaceutisch kompas en nagevraagd bij de apotheek. Beide gaven geen antwoord. Toen gebeld naar Novo Nordisk en daar gaven zij aan dat er geen maximale dosis is, je kunt zoveel nemen als nodig is was het antwoord.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.