Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge bloedsuiker

Hoge bloedsuiker

Vandaag ben ik weer in het ziekenhuis geweest voor onderzoek. Nu voor een waterstof-ademtest. Ik moest nuchter komen. Ik had voor het laatst gegeten om 18:30 uur en om 20:45 uur nog thee gedronken en verder niets meer.
Er werd bloed geprikt in mijn vinger, mijn bloedsuiker was 8.7 dat was best hoog. Na het drankje werd het nog hoger namelijk 12.5. De laatste keer was het lager dan ik begon namelijk 8.2. Mijn vraag is hoe kan dat? En is er iemand bekent mee?
Ik hoor het graag
Groetjes Yvonne

 • Ik gebruik, op dit moment, alleen na het avondeten NovoRapid.
  Ik zie aan mijn trend (FSL) dat ik na het ontbijt en de lunch juist ga zakken. Hoe dat kan, weet ik ook niet. Maar het kan dus.
  Voor het slapen gaan, neem ik medicijnen en zodra die werken, dan schiet het omhoog.
  Je weet soms niet waarom waarden zijn wat ze zijn en ook een internist heeft er geen duidelijk antwoord op.

 • Het verschil tussen 8,2 en 8,7 is niet zo groot en behalve voedsel en medicijnen zijn er meer factoren die het niveau van je bloedsuikers beïnvloeden: bij mij hogere temperatuur over de hele dag lagere bloedsuikerwaarden, koorts en ontstekingen gaan ze omhoog, stress nog hoger, beweging gaan ze omlaag. Plus nog wel eens raadsels, waarom gebeurt dit nu? Sinds 4 jaar de FSL en voor mij is een wereld open gegaan, maar de raadsels blijven.

  • Dat herken ik, @yvonne. Er gaat een wereld aan inzichten open, maar wat ik ermee moet?
   Ik zie op welke momenten ik hard stijg of daal, maar ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe ik dat kan beïnvloeden.

   Ik sluit me bij jou aan dat het verschil tussen 8.2 en 8.7 niet groot is. Twee verschillende meters kunnen dat verschil al aangeven en tussen de FSL en vingerprik kan dat verschil nog groter zijn.

   Ik heb net even opgezocht wat een waterstof ademtest is en je krijgt een suikeroplossing te drinken. Dan is 12 mmol/l niet verbazend.

   • Dank je wel voor de antwoorden.
    Ik zal nog wat toevoegen. Ik gebruik op dit moment geen medicijnen voor mijn diabetes type 2.
    Ik top al jaren met mijn diabetes en loop nu bij de internist en krijg veel onderzoeken. Vrijdag weer een Synacthentest. Dat is dan mijn 5e test. Ik hoop dat er wat uitkomt.

    Groetjes, Yvonne

   • @yboere… Zo dat zijn heftige testen. En je gebruikt momenteel geen medicijnen om je bloedsuiker te reguleren? Dan lijkt het me dat er in het ziekenhuis nauwlettend op je bloedsuikers wordt gelet?
    Is geen medicijnen jouw eigen besluit geweest of onderdeel van je behandelplan?

 • Hoi Chaim
  Het is een besluit geweest van mij. Ik kan niet tegen metformine, daar krijg ik obstipatie van al sik ik een pil per dag. De huisarts zei toen, dan moet je insuline spuiten en dat vind ik eng. Dus maar weer afvallen en hopen dat ik mijn bloedsuiker goed houd.
  Dat ging best goed, mijn bloedsuiker bleef goed maar als ik ga eten word ik niet lekker en de bloedsuiker is dan wat hoger. Maar dat mag en met die klachten ben ik naar de huisarts gedaan. Nu loop ik bij de internist mijn 3e, want de andere stopte of had vakantie van 3 maanden.
  Dus ik top al jaren er mee. Groetjes, Yvonne

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.