Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge bloedsuiker waarde ’s avonds

Hoge bloedsuiker waarde ’s avonds

Ik heb type 1 LADA en sinds vierenhalf jaar in honeymoon. Ik slik Metformine (2 pd) en Januvia (1pd). Nu heb ik sinds 2 weken s avonds en s nachts waardes variërend van 11 tot 15, met 1 uitschieter naar 20. Ik heb dit aan mijn huisarts gemeld, 48 uurs curve doorgegeven maar hierna niets meer vernomen ondanks dat ik nogmaals gebeld heb. Blijkbaar is dit niet erg genoeg??? Klopt dit of moet ik toch zsm actie ondernemen?

 • Ja, ik zou maar blijven “zeuren” of naar een andere zorgverlener gaan.

  • Inmiddels 2 dagen later. Uiteindelijk contact gehad met de huisarts en dia verpleegkundige. In overleg gestart met Aspart insuline s avonds 4 eenheden. Ik ben benieuwd wat mij dat gaat brengen. In ieder geval heb ik heerlijk geslapen met 6.7 als waarde vannacht om half 3.

   • Moet je dan nog eten? Of mag je die voor de nacht inspuiten?? Bij mij ook ‘s,avonds blds te hoog.

 • Fijn dat ze nu wel gereageerd hebben en een mooie waarde.

 • Hoi

  Ik ben ook een type 1 Ladaatje
  En vind het vreemd dat je eenmaal na deze diagnose niet meteen met insuline moest beginnen..en naar de huisarts moet ipv een vast diabetes team van een ziekenhuis? Is/was hier een speciale rede voor?
  Mvg

 • Ook ik ben type 1 Lada, idd raar dat je niet direct het advies kreeg om insuline te gebruiken.Diagnose Lada wijst op dat je antistoffen aanmaakt tegen je betacellen, waardoor geen op nauwelijks insuline meer aangemaakt wordt door je lichaam. Je moet dus zelf voor insuline ‘ zorgen’
  Je huisarts moet je dan op doorsturen naar een internist en een beleid voor je maken wat je aan insuline nodig hebt

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.