Home Forums Nieuw met diabetes Hoge bloedsuiker waardes wel/niet diabetes

 • Naatz

Hoge bloedsuiker waardes wel/niet diabetes

Beste allemaal,

Ik val maar meteen met de deur in huis, mijn naam is Agatha een vrouw van 37 jaar. Ik heb een lijstje aan aandoeningen/ziektes zoals:

Astma
Migraine
Clusterhoofdpijn. 1 maand terug werd ik erg ziek, ik had een luchtwegen infectie en kreeg hiervoor prednison. De benauwdheid verdween maar helaas werd ik 4 dagen na de laatste pil prednison erg onwel tijdens een clusterhoofdpijn aanval. Ik werd met een hoge bloeddruk naar het ziekenhuis afgevoerd en na onderzoeken, kreeg ik te horen dat mijn ‘suiker’ erg hoog was.

De internist in het ziekenhuis wilde het nog even aankijken in verband met de prednison inname. Omdat ik zelf in de zorg heb mogen werken, heb ik een Accu chek meter aangeschaft. Ook omdat ik totaal geen moeite heb met prikken en ik graag op zeker speel ben ik dus gaan controleren.

Tot nu toe meet ik nuchter:

12.0

Met uitschieters naar 16.0. Ik heb mijn huisarts gevraagd om bloed te laten prikken. Dat is vanmorgen gebeurd, ook vandaag weer zelf geprikt (na het eten) 14.0 (half 11) en om half 2 een waarde 12.1

Ik ben geen arts, en ik moet de uitslag van het prikken in het bloedvat, dus vanuit de arm afwachten…maar ik zou toch graag het advies willen van de kenners en ervaringsdeskundige hier. Wat is jullie visie?

Ik zweet me de laatste maanden rot, word onwel en pas wanneer ik op bed heb gelegen of een paar slokken limonade heb gedronken voel ik me wat beter. Soms kan ik niet meer normaal functioneren en heb ik moeite met mijn oriëntatie.

Als het goed is, kan ik morgen bellen voor de uitslag. Ik schrok van de waardes maar volgens mijn huisarts is het thuis prikken minder betrouwbaar als nuchter bij de star. En wil hij eingelijk dat ik vandaag drie keer ging prikken wat ik dus onzin vond, aangezien de overige twee malen toch niet nuchter moesten zijn. En dus heb ik deze zelf geprikt en aan hem door gegeven.

Ik ben benieuwd naar jullie meningen. Alvast bedankt, en excuses dat ik op deze manier binnenval….

 • Hoi,
  Ten eerste hoef je je niet te verontschuldigen dat je op deze manier bent binnengevallen. Zo doen we het allemaal.
  Nuchtere waardes van 12 tot 16 lijken mij inderdaad een teken van diabetes.
  Ook de verschijnselen die je beschrijft komen me bekend voor.
  Ik ben benieuwd wat de uitslag is van het bloed prikken bij de arts.
  (vraagje: wat is de star?)
  Heel veel succes!

 • Die prednison kan een reden zijn voor de hoge bloedsuiker. Ik hoop dat de huisarts ook een Hba1c heeft geprikt.

  Dus je hebt kans dat je een neiging hebt voor type2 en dat je normale waardes krijgt na het stoppen van de prednison maar houw het wel in de gaten.

 • @ Naatz; zoals Frankvo ook aanraadde kan de oorzaak liggen bij de Prednison. Had de apotheek je nog iets gezegd over het gebruik van de Prednison?

  Wat je bloedjes betreft; deze zijn te hoog. Normaliter zit iemand tussen de 5 en 7 mmol/l.

  Je schreef dat je je niet lekker voelt en nadat je een paar slokken limonade hebt gedronken dat je je toen voelde opknappen. Zeker wanneer je ook bijna het “bed uit dreef”.
  Dit kan wijzen op een te laag bloedje.

  Heb je je bloedje gecontroleerd toen je je zo beroerd voelde? Ben benieuwd wat de waarde was.

  Is er al bekend of en wanneer je kan stoppen met Prednison?

  Komt Diabetes in de familie voor?

  Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.