Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge bloedsuikers door bewegen

Hoge bloedsuikers door bewegen

Ik ben insuline afhankelijk diabeet en al vanaf de diagnose blijkt dat mijn bloedsuikers omhoog vliegen door bewegen. Bijv. een nuchtere bs van 5.2, even de huiskamer stofzuigen (zonder gegeten te hebben) en mijn bs is 9.4. Minimaal 36 uur heb ik last van hypers en krijg die niet tot nauwelijks weggespoten en voel me ellendig. De diabetesverpleegkundige weet er geen raad mee.

Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben (gehad)? Wat deden jullie eraan? Alle tips zijn welkom!

  • marit

  Als ik niet ontbijt stijgen mijn bloedsuikers, of ik nou beweeg of niet. Wat gebeurt er als je eerst ontbijt en spuit en dan gaat stofzuigen?
  Het lijkt mij dat het effect komt dat je niet eet en dus waarschijnlijk ook niet spuit. Je hebt die ochtend insuline nodig denk ik.

 • Als ik wel eet én spuit én beweeg, stijgt de bs nog meer dan wanneer ik niet eet. Terwijl als ik eet én spuit én niet beweeg de bs prima onder controle is. Het is echt alleen als ik beweeg.

  • marit

  Wat vreemd, heb je een pomp? Dan kan je nl makkelijker ingrijpen. Je kunt dan bv in jouw geval de basale snelheid bv op 150% zetten als je gaat bewegen. Ik zet mijn pomp juist een half uur voor het bewegen op 50% omdat ik, zoals de meesten, ga dalen. Zo zie je maar geen diabeet reageert hetzelfde. Als je nog geen pomp hebt zou ik het met je dvk bespreken, ik vind het wel een indicatie voor pomp.

 • Nee, ik heb geen pomp. Het enige wat mijn dvk erover heeft verteld is dat geen van haar clienten een pomp heeft. Maar ik zal deze optie zeker gaan bespreken: wil de voors en tegens wel een weten voor mij persoonlijk. Dank je wel voor je reacties, marit!

  • marit

  Voor een pomp moet je meestal naar de internist in het ziekenhuis. Misschien moet je het met je huisarts bespreken. Die hoge waardes waar je je beroerd van voelt zijn slecht voor je gezondheid.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.