Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge bloedsuikers na operatie

Hoge bloedsuikers na operatie

Hallo allemaal,
Ik vraag me af of er mensen zijn die last hebben van hoge bloedsuikers na een operatie met ruggenprik/narcose? Ik heb geen continue hoge bloedsuikers, maar wel af en toe flinke uitschieters en geen idee waar die vandaan komen. Het is nu 2 dagen geleden, infuus ook al 2x verwisseld en mijn diabetesverpleegkundige zegt alleen maar: ‘het zou best eens door de ruggenprik kunnen komen’. Ik hoor graag van jullie. Groet, Trijs

  • BertR

  Beste Trijs,
  Zou best kunnen dat je een beetje last hebt van stress en dan gaat de glucose vaak aan de haal. Een ander punt is dat jouw lichaam aan het genezen is van een ingreep. Ook dat kan een verstorende invloed hebben op de glucose.

  Als er bij mij flinke uitschieters optreden dan minder ik de hoeveelheid koolhydraten bij het ontbijt en de lunch. Die veroorzaken bij mij soms uitschieters van + 6-8 mmol/l bovenop de normale stijging. Door bv de boterham te vervangen door Griekse youghut met wat bessen en bij de lunch een omelet met tomaat en sla of komkommer te nemen lukt het in mijn geval prima om uitschieters te voorkomen.

  Groet,
  Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.