Home Forums Voeding Hoge bloeduiker

Hoge bloeduiker

Hallo, weet iemand hoe dat kan dat je bij precies hetzelfde voedsel de ene keer te hoog zit met de waarde en de ander keer gewoon goede waarde hebt? Ik at laatst 2 koolhydraatarmbrood met kipfilet(met dextrose,mocht van de diëtist)en daarna gemeten was goed. Een andere dag hetzelfde brood met kip gegeten en mijn waardes waren te hoog. Hoe kan dit? Ik heb het ook met Optimel yoghurt zoetstof dat ik na het eten van macaroni met groente goede waarde had en na de Optimel yoghurt ook goede waarde, maar in de ochtend opeens nuchter op 12 zit hoe kan dat dan? De waardes veranderen elke keer met hetzelfde voedsel.

 • Hoi @harlekijntje

  Diabetes is geen exacte wetenschap er zijn teveel variabelen.
  Gezondheid,ziekte/stress,slech(ter) geslapen en 100+ andere omstandigheden die invloed hebben op je suikers.

  Dus 1 + 1 = 3 of 4 of 5 en soms 2 🤔

  Groet 6feet10

 • Beste Harlekijntje,

  Zoals 6 feet10 schrijft is voedsel één van de aspecten. De anderen zijn de medicatie en op welk moment toegediend, lichaamsbeweging (flink inspannen kan de volgende dag nog doorwerken), stress, koorts, temperatuur enz. Het is uitvogelen hoe jij zelf op al deze aspecten reageert en zelfs dat hoeft niet altijd hetzelfde te zijn. Na ruim 40 jaar type 1 sta ik vaak nog verbaasd wat er nu weer gebeurt met mijn bloedsuikers en waarom. Maar ik erger me er niet meer aan en heb inmiddels geaccepteerd dat ik altijd zal moeten reageren en niet pro actief kan zijn om mijn instelling goed te krijgen.

  Yvonne

 • Ik slik geen medicate of iets,ik moet alleen op mijn voeding letten,ik heb zwangerschapdiabetes.ik moet van de diabetesarts de producten schrappen die mij een piek geven nooit meer eten,maar die producten geven mij de ene keer wel een piek en de ander keer niet,dus dan weet ik niet of ik dat wel moet schrappen..

 • Beste Harlekijntje,

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Wellicht beter om met je arts opnieuw contact op te nemen, zeker vanwege je zwangerschap. Dan kan je met hem of haar bespreken hoe die hogere nuchtere waarden beter aan te pakken zijn. Mijn adviezen zijn gericht op de mensen, die van insuline afhankelijk zijn.

  Yvonne

 • Dankjewel!jammer ik hoopte hier op een antwoord,want heb nog lang geen afspraak met de arts..

  • Afspraak met dietist maken is ook een idee voor voedseladvies !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.