Home Forums Zwangerschap Hoge suikers en zwanger geworden

 • Lionas

Hoge suikers en zwanger geworden

Hallo allemaal,

Ik ben een beetje in paniek. Vanmorgen ben ik er achter gekomen dat ik voor de tweede keer zwanger ben. Ik ben er heeel blij mee, alleen hebben mijn suikers de laatste tijd echt heel erg hoog gezeten. Af en toe nachten lang op 20 zonder dat het wilde zakken bijvoorbeeld.
Ik heb al een continuemeter omdat de zwangerschapswens er al was en ik in principe groen licht had gekregen. Daarna ging het alleen dus mis zonder echt duidelijke reden.

En in plaats van nu blij te zijn met dat dubbele streepje zit ik hier enorm te panieken en te lezen over alle risico’s die ons kindje nu kan lopen.. Ik voel me echt heel schuldig dat ik zwanger ben geworden…
Vrouwen met eenzelfde ervaring hier? Hoge suikers aan het begin van je zwangerschap? En hoe is dat afgelopen?

Groetjes,
Liona

 • Hoi Liona,
  Op onze Facebookpagina kwamen twee reacties binnen:
  Annemarie: Weet je sinds wanneer je zwanger bent? Zou het niet zo kunnen zijn dat je zulke hoge suikers hebt door de zwangerschap, dat de zwangerschap de ontregeling veroorzaakt?

  Marianne: Weet niet of je hier wel naar moet vragen…want wat voor de 1 drama kan zijn hoeft bij de ander geen effect te hebben…wees dankbaar voor de zwangerschap en probeer juist te genieten..

  Lees ook de vragen en ervaringen van anderen met diabetes en zwangerschap hier op DiabetesTrefpunt.

  Heel veel succes de komende tijd in deze spannende eerste periode!

  • T1Dmama

  Hoi Liona, als eerste gefeliciteerd met het wondertje in je buik. het is moeilijk vertrouwen te hebben in je zwangerschap als je bloedsuikers ondanks groen licht schommelen. Probeer vertrouwen te krijgen en je vooral niet druk te maken om wat is geweest! Stress en schuldgevoel werken goede bloedsuikers tegen! Ik weet hoe moeilijk dit is hoor!
  Hypers aan het begin van de zwangerschap kunnen nadelig zijn, maar het hangt van zoveel dingen af! Ik heb ook enkele hele hoge bloedsuikers gehad tijdens mijn zwangerschap (in de eerste weken), maar onze dochter is inmiddels 1,5 jaar en gezond. Garanties kan niemand geven natuurlijk, en elke zwangerschap is anders. Probeer je de hypers los te laten, en te focussen op de toekomst? Hoe groter de kans dat je kindje gezond in je buik groeit! Succes met de zwangerschap! Hopelijk kan de diabetesverpleegkundige, internist of gyneacoloog je gerust stellen! Praat vooral over je onzekerheid!

  • Lionas

  Bedankt voor de reacties.
  Ik ben denk ik nu 2 weken zwanger (4 weken dus volgens officiele tellingen). De hoge suikers zijn al van daarvoor. Vanmiddag kan ik langs bij mijn dvk. Zij was heel positief. Dus ben al wat meer gerustgesteld.

  In mijn vorige zwangerschap heb ik zeker ook de nodige hypers gehad, maar niet zo veel en lange als nu… Maar we krijgen ze vast wel klein..
  Ik hou jullie op de hoogte!

   • missL

   Goedemorgen
   Ik ben nieuw hier en Ben er sinds gister achter dat ik zwanger ben. Nu 5 weken.
   Ik heb diabetes type 2 en mijn waardes zijn al heel tijd heel hoog.
   Het was niet de bedoeling om zwanger te worden maar door medicatie gebruik heeft mijn pil niet goed gewerkt.
   Wij hebben al 3 kinderen en Weet niet wat ik moet doen.
   Mijn vorige 3 zwangerschappen waren erg zwaar lichamelijk en er is mij geadviseerd om niet nog een keer zwanger te worden.

  • Anke

  Hoi Missi, wat een lastige beslissing! Je weet dat er dingen niet goed zijn voor een jonge zwangerschap (hoge suikers! en het advies om niet zwanger meer te worden), maar ja, aan de andere kant….
  Ik hoop dat je er met je partner goed over kunt praten. Ga praten met de huisarts. Wie heeft je toen het advies gegeven niet meer zwanger te worden? Ga ook met die arts praten. Beslis pas als je alles goed tot je hebt door laten dringen. Een zwangerschap afbreken heeft ook nogal wat psychologische gevolgen, je moet dit echt willen. Jouw redenen om wel of niet zwanger te blijven zijn anders dan de redenen voor iemand anders. Maar praten kan wellicht helpen.
  Heel veel sterkte met je beslissing…

  • Minnnn

  Hallo Liona,

  ik herken je verhaal erg goed. Ik ben dan ook benieuwd wat er bij jou uitgekomen is, of het gelukt is om je suiker weer te verlagen en hoe dat is gegaan.

  Groet Minnnn

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.