Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge waarden al 10 dagen.

Hoge waarden al 10 dagen.

Hallo
Heb sinds 10 dagen diabetes mijn waarden waren HI bij het ziekenhuis moest ik gaan prikken uitslag 29.3.
Voel me nu al 10 dagen vreselijk mijn bloedwaarden schijnen niet naar beneden te gaan want tweede keer prikken weer HI pillen verhoogd.
Morgen weer prikken ben benieuwd.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Groetjes Carolien

  • Momo

  Hallo Carolien,

  Wat een naar nieuws dat je diabetes hebt, er zal wel veel op je afkomen. Je bent hier in ieder geval op het juiste adres voor wat mentale ondersteuning.

  Als je waardes met pillen niet omlaag te krijgen zijn, dan zal waarschijnlijk besloten worden om over te stappen op het spuiten van insuline. Is er onderzocht welk type diabetes je hebt? Of is er aangenomen dat je diabetes type 2 hebt, omdat je voldoet aan bepaalde kenmerken?

  Zorg dat je arts je zoveel mogelijk informatie geeft en je goed begeleidt. Het is echter ook belangrijk om zelf zoveel mogelijk kennis te vergaren, want diabetes staat bekend als een ‘doe-het-zelf-ziekte’.

  Sterkte in ieder geval voor nu. Ik hoop dat je waardes snel omlaag gaan, zodat jij je snel weer beter gaat voelen.

  • Met deze waarden is het inderdaad geen gek idee om te controleren of dit wel type 2 is.

  • Chaim

  want diabetes staat bekend als een ‘doe-het-zelf-ziekte’.

  Daar ben ik ook achter gekomen. Zowel in Engeland als hier. Je mag het zelf uitzoeken.
  Ik dacht, toen ik de diagnose kreeg, het een en ander te weten, omdat mijn moeder diabetes had en ik veel mensen verzorgd/verpleegd heb met diabetes.
  Maar in de 14 jaar dat ik niet meer werk, is er heel veel aan inzichten veranderd.
  Als ik niet zelf lees, vooral op een forum zoals dit, dan weet je vaak niet wat je doen moet.

  Jij hebt wel heel hoge waarden. Vertrouw je het niet, waarschuw dan de huisarts. En laat je vooral niet afschepen, want daar zijn assistenten heel goed in. Sterkte!!!

   • Chaim

   Carolien, als jouw reguliere behandelaar internist/dvk/huisarts geen belangstelling heeft, bel dan de huisartsenpost. Artsen met een frisse kijk op de dingen. Jouw waarden zijn gewoon veel te hoog.
   Meid wat moet jij je ziek voelen. Ik herken dat.
   Niet blijven tobben. Bellen, mailen, appen…doen.

  • Antony

  Heb al 2 weeken met last met hoge waarden Van 30 eenheden latus 3 x per dag 25 novo rapid !! Ben ik nu op 85 lantus en 3x 35 Novo rapid
  Heb een vriendelijke Diabetis doctor maar geeft weinig hulp !
  Mijn gewicht is te hoog maar heeft zich niet verandert in de laatste tijd ! Kan iemand mij advies geven !!
  Groetjes Antony

  • Chaim

  Antony, ik heb ook een hele vriendelijke internist die verder weinig biedt om op terug te vallen.
  Je kunt, in zo’n geval, het beste contact opnemen met je huisarts of, beter nog, met de diabetesverpleegkundige.
  Je schrijft alleen over de hoeveelheden insuline die je spuit, niet over je waarden.
  Kan er een achterliggende oorzaak zijn voor de hoge waarden, zoals een virus of meer pijn? Er kunnen veel redenen zijn voor hoge suikers. De enige die jou kent is je huisarts/dvk.

  Succes.

  • Antony

  goeie morgen Chaim.
  Vandaag om 9uur ben ik bij mijn huisarts !!! en vol gooie hoop.
  Meld mij later !!!
  Gr. Antony

   • Antony

   Goede avond<
   Was vandaag bij mijn Huisarts met de uitslag van een kompleet bloed analyse. Alles was meer als goed … Met uitzondering de waarde van mijn suiker De waarde was – 7 – Normaal heb ik tussen 5 en 6
   Mijn huisarts zij dat ik naar een andere long time insuline moest wisselen !! So ver zo goed . Heb de Diabetis dockter opgebelt voor een afspraak nee dat kan wachten to in jan 2019. ik kreeg te hore ik azou teveel broot en fruit eten. Op de vraag of zij dit in een glse bol kon zien (ik heb noch nooit graag brood gegeten) kreeg ik als antwoord ik moes maar metformine nemen voor het eeten !!! ik will so weinig als mogelijk pillen nemen.
   Ik moet een ander Diabetis docter vinden !!!

  • Chaim

  Ja, dat lijkt me.

 • Hallo, hier nog iemand die niet in te stellen is!
  Ik heb waardes tussen de 20en 30 maar ook vaak HI!
  Ik spuit 3x daags 60eh humalog en 1x 160 eenh abasaglar (lang werkend)
  Men is al een jaar bezig (praktijkondersteuner, huisarts en diabetesverpleegkundige) om mij ingesteld te krijgen. Ik heb nu een verwijzing naar de internist maar kan daar pas 12-02-2019 terecht.
  Ik voel me echt ziek, ik kan blijven drinken elke dag en doe dat dan ook! Ben altijd moe en heb al flink last van neuropathie.
  Iemand hier ervaring mee?

 • Wil ook even kwijt nog dat de DV niet echt er bovenop heeft gezeten! Ze liet me regelmatig verhogen en zei ik bel je over twee weken wel om te horen hoe dit gaat. Vervolgens werd ik niet gebeld…😢

  • Ohhhh ja, die ken ik. Telefonisch consult. Eenheden verhogen…Toedeloe. Blijkt later dat ik veel te veel insuline spoot die zich weer omzetten in vetcellen. Reuze blij. Mijn huidige dvk is niet zo, gelukkig. Ik kan haar altijd mailen of bellen. Dat voelt goed.

 • Wil ook even kwijt nog dat de DV niet echt er bovenop heeft gezeten! Ze liet me regelmatig verhogen en zei ik bel je over twee weken wel om te horen hoe dit gaat. Vervolgens werd ik niet gebeld…😢

 • Hallo

  Ik ben vorig jaar opgenomen bij de spoedpost, kwam ook met HI binnen. Gemeten uitslag 33.4. wat een ellende. 4 dagen gelegen met kalium en insuline. Wou ook maar niet zakken. Toen heb ik 3 maanden insuline gebruikt, dat was op peil en ik mocht over op medicatie. Totaal geen last van gehad in het begin, enkel veel drinken en heeel veel plassen. Ga lekker bewegen als dat mogelijk is, veel water drinken. Letten op koolhydraten en suikers.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.