Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge waarden en wanneer dalen de waarden weer.

Hoge waarden en wanneer dalen de waarden weer.

Beste mensen,

Het is al enige tijd zo maar ondanks dat ik voor het naar bed gaan abasaglar spuit, zijn mijn waarden morgens vroeg op de nuchtere maag heel hoog (rond de 20 MM). Je schrikt je dan wezenloos. Ik doe dan ook niets anders dan spuiten en meten. Maar kom er niet precies achter wanneer na het spuiten van nOvarapid of het innemen van Metformine de waarden weer gaan zakken. Is dit vrijwel meteen of is dit pas na enige uren. En voordat ik mijn vingers helemaal kapot prik om erachter te komen? is er iemand die dit weet. Dank

Mvg
Fred

  • Van de website van Novonordisk: “NovoRapid® begint uw bloedsuiker 10-20 minuten na de injectie te verlagen. Een maximaal effect treedt 1-3 uur na de injectie op en het effect houdt 3-5 uur aan. Door deze korte werkingsduur, moet NovoRapid gewoonlijk worden toegediend in combinatie met middellang- of langwerkende insulinepreparaten.”

    Maar het hangt natuurlijk ook af van wat je verder eet of drinkt. Maar deze hoeveelheid Abasaglar lijkt niet zo goed te werken bij jou. Bespreek het met je behandelaar of de dosis anders moet, ander tijdstip of andere insuline.

  • Yvonne,

    Bedankt

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.