Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoge waardes

Hoge waardes

Hallo ik ben.nieuw hier maar heb een dringende vraag.
Ik heb al 15 jaar type 2 en gebruikte metformine en als laaste ozempic erbij . De diabetesconsulente vond de ochtend waarde te hoog gemiddelde 8/9 dus over na langwerkende insuline en nu begint het, zit nu al 2 maanden met steeds hogere dosering maar mijn waardes stijgen en stijgen. Ik zit nu op 18 nuchter ik voel me veel slechter.
Ik heb geen vertrouwen dat dit goed komt.
Herkent iemand dit of iemand tips?

 • Zijn er nog andere zaken die spelen? Je gewicht bijv of ben je minder gaan bewegen. Gebruik je nog andere medicijnen, heb je veel stress? Alhoewel de hoge waarden op zich al stressvol zijn. Je kan gewoon pech hebben dat je alveesklier helemaal geen insuline meer produceert en dan is die veel te hoge ochtendwaarde alleen maar te bestrijden met meer insuline. Door die waarde van 18 voel je je inderdaad beroerd, die moet echt snel omlaag. Misschien laten doorverwijzen naar een internist.

  • Ben niet in gewicht toegenomen ik heb buiten diabetes eds en zot in rolstoel dus beweging zit er niet veel bij .
   Heb veel onstekingen en op moment veel emoties. Maar vind extreem dat ik juist hoger ga dan in oude situatie met ozempic en metformine. Heb ook een nacht curve geprikt en plaats van dalen stijgt hij en sta ik met hogere waardes op dan dat ik voor de insuline had

  • daven

  uch je spuit insuline zit nu een stuk hoger en je voelt je een stuk slechter ?
  ook al gedacht aan stoppen met insuline en die ozempic is nu ook niet echt een middel waarbij je je lekker voelt en kan ernstige bijwerkingen geven !!!

  ik zou beide middelen stoppen/afbouwen (in overleg )en weet niet of dat programma nog loopt van keer diabetes om ,maar denk dat jij een goeie kandidaat zou zijn .
  Anders een diëtiste die bekend is met diabetes en koolhydraten arm eten.
  Je ontstekingen in je lichaam zijn een effect van je hoge suikers in je lichaam en als deze alleen maar stijgende zijn zal dat niet verbeteren ,eerder verslechteren .

  lotje van dit forum heeft eds en let op haar koolhydraten ,hoop dat zij nog wat meer tips
  voor je heeft !

  probeer er verder niet zo obsessief mee bezig te zijn (geeft alleen maar stress),ik zou niet wakker liggen van een nuchtere van 8 (oke 9 kan wel iets minder )

  Drink verder veel water (mocht je dit nog niet doen )en mocht je beurs het toelaten neem supplementen om je bloedsuiker te stabiliseren .

  De oorzaak van je stijging is soms moeilijk te achterhalen (stress/ontstekingen /eten/drinken /leefstijl /bijwerking van je medicijnen etc etc )

  Ik ben ook type 2 en tja als ik veel snoep of koolhydraten eet ,zullen mijn suikers ook stijgen (ondanks supplementen ,waarschijnlijk wel iets minder hoog ) ,Dus als je hier (nog) strakker op gaat letten ,moeten je suikers vanzelf omlaag gaan !

  Medicijnen en supplementen zijn geen vrijbrief om maar te eten en drinken wat je wil ,mocht dat duidelijk zijn !

  pfff valt me ook op dat omzempic steeds vaker wordt voorgeschreven ,terwijl dit een middel kan zijn met zeer ernstige bijwerkingen !!!
  Is geen verwijt naar jou ,je gaat er vanuit dat je een professional kan vertrouwen ,maar vaak tellen voor hun alleen de cijfers en wordt er te weinig gekeken naar de bijwerkingen !

  Sterkte ermee :-)

   • Max

   Max:
   Ik gebruik trulicity (semaglutide) broertje van ozempic, (dulaglutide). (Wie kent overigens het verschil tussen die twee?) Trulicity hoef je maar eens per week te spuiten. Ozempic dacht ik dagelijks.
   Doe het daar in combinatie met 2dd 18 EH langwerkende insuline, levemir, erg goed op icm metformine. De bijwerkingen vallen mij wel mee, en je hebt niet de hele dag honger of trek in iets. Na een kleine maaltijd kolhydraat arm of zonder zit je snel vol. Enigszins misselijk, maar is (voor mij althans) te doen. De kilo’s vliegen er af, ondanks de insuline. Bloedsuikers dalen prachtig, en ook de bloeddruk daalt.
   Als Miranda de ozempic al langer gebruikt zonder al te veel bijwerkingen zou ik het niet stoppen. Misschien vragen om trulicity ipv ozempic. Zeker als je niet veel kan bewegen. Ook ik ben op deze medicatie gekomen via een consult bij een diëtiste met veel ervaring met het diabetes keer om principe. en uiteraard de internist. Dus zo weinig mogelijk kolhydraten, maar wel veel zo vet mogelijke vlees en vis, of kip en groenten, peulvruchten, noten, of pinda’s. Géén aardappelen, rijst, pasta’s of brood.
   Alles wat Daven al noemde is natuurlijk ook waar; stress is een boosdoener voor de diabetes.
   Dus ook mijn advies is ga naar een bovengenoemde diëtiste, maar vooral overleg eerst met de huisarts/internist. Nooit zelf gaan dokteren! Een en ander klink mij ook als insuline resistentie, te weten je hebt te veel insuline in je lijf die niet of nauwelijks door de spieren worden opgenomen.
   Heel veel sterkte,
   Max

 • Hoi Miranda,

  Zoals Daven al schreef, hier een mede EDS-diabetes2. Tien jaar geleden gebruikte ik mijn rolstoel incidenteel regelmatig maar die staat inmiddels al jaren in de hoek. Gelukkig kan ik mijn beweging dus halen uit dagelijkse blokjes om, wandelen.
  Verder ben ik direct na mijn diagnose diabetes lowcarb gaan eten en later nog lager in de koolhydraten met keto in combinatie met intermittent fasting. In mijn geval ook omdat er aardig wat kilo’s afkonden/kunnen maar hoofdzakelijk om mijn bloedsuikerspiegel omlaag te krijgen. Wat gelukt is. Ik heb ook flink minder ontstekingen (behalve dan de carpaal tunnel syndroom ellende in de polsen)
  Als engels lezen geen probleem is raad ik aan om “why we get sick” van Benjamin Bikman te gaan lezen. Ik ben halverwege nu. Over de link tussen ontstekingen en insuline resistentie…

  Het is mij gelukt om mijn diabetes te reversen, zit inmiddels 2 maanden zonder Metformine en prikte gistermiddag 4,4!

  Sterkte, voor vragen ben ik hier, ;-)
  Groetjes,
  Lotje

   • daven

   Damn lotje ,ben trots op je :-)

  • Carlo

  Ook hier even een berichtje voor mensen die schrikken van de berichten over Trulicity.
  Voor ik dit medicijn ging gebruiken las ik net als velen de reviews , en ik werd erg angstig om te gaan beginnen met Trulicity 1.5mg ,Mensen laat je hier niet door van de wijs brengen want er word bijna alleen geschreven als er een slechte ervaring is met dit medicijn . Daarom nu eens een goed verhaal. Ben er nu 10 weken mee bezig ,geen bijwerkingen, 11 kilo afgevallen , alle waardes die te hoog waren zitten nu op het goede niveau, vooral de suiker die voorheen op de 18 zat,nu nuchter 5.2,en gestopt met cliclazide. Het enige waar je op moet letten is niet te veel eten want dan kan je last krijgen van een erg vol gevoel tot een blok gevoel in je maag , maar dat is een kwestie van aan gaan voelen en je lichaam laat het daarna wel weten door flink naar de wc te gaan. Probeer wel wat meer te bewegen,(als dat lukt) maak eens een wandelingetje of op je werk wat meer te lopen. Zelf ben ik blij dat ik toch gewoon kan eten , natuurlijk niet elke dag naar de Mac maar gewoon normaal , geen 2 stukjes vlees maar 1 stukje bijvoorbeeld.
  Ik hoop hierbij wat mensen te kunnen motiveren om het middel toch te gaan gebruiken . Ben er zelf erg blij mee
  Vriendelijke groetjes,
  Carlo

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.