Home Forums Bloedsuikerwaarden Honeymoon?

Honeymoon?

Hallo allemaal,

Ik zit ineens in een rare situatie. Vier maanden geleden is bij mij DM1 vastgesteld (LADA). Dus ik loop er toch al langere tijd mee rond. Nu is het zo dat sinds gisteren ik ineens veel minder kort werkende insuline nodig heb. Ik eet ’s morgen altijd twee krentenbollen waarvoor ik 4 EH nodig had, dit is sinds een paar weken al 3 EH geworden maar nu heb ik maar 2 EH nodig. Ik startte nuchter op een waarde van 7,2 mmol/L. Toen gegeten en 2EH gespoten om vervolgens op 5,4 mmol/L uit te komen. Ik dacht even de proef op de som te nemen en heb net 50g chocolade gegeten (24 g KH). Nu zit mijn waarde terug op 7,6 mmol/L maar ik heb dus geen insuline gespoten. Normaal gesproken zou hiervan mijn waarde gelijk rond de 12 of nog hoger zitten.

Kan het zijn dat dit de honeymoonfase is? Zou ik raar vinden dat dit pas na zo’n lange tijd zou beginnen.

  • Er is geen standaard diabeet, dus wat dat betreft kan veel. Bij mij is het zo dat als het warmer wordt, ik minder insuline nodig heb. Hetzelfde met minder stress, dan schiet het ook omlaag.

  • Hoi Rikkert,

    Ben het eens met Yvonne er is geen standaard voor hoe je om moet gaan met je diabetes. Iedereen gaat er anders mee om. Het is belangrijk om voor jezelf te ontdekken hoe jij het beste tussen de lijntjes blijft (4-10). Het blijft een grillige ziekte waardoor je de hele dag aan het ‘laveren’ blijft om je goed te voelen.
    Mijn advies; nooit teveel bijsturen maar altijd voorzichtig anders schiet je steeds van de ene in de andere uiterste. Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.