Home Forums Bloedsuikerwaarden Horloge om pijnloos te prikken en te meten

 • Nicolet

Horloge om pijnloos te prikken en te meten

Hallo,

Wie weet meer van dit horloge waarmee je je bloedsuiker kan meten. Er stond een artikel in de ingenieur van afgelopen september. Ik zou het graag uit willen proberen.
Horloge voor pijnloos prikken

Gr Nicolet

  • Abisko

  Als je op google op de bedrijfsnaam zoekt vindt je het antwoord.

  • Ben42

  Hallo Nicolet en andere geinterresseerden.

  Allereerst de site van PKvitality:
  http://www.pkvitality.com/

  Een stukje tekst van de site:
  Our equity and product crowdfunding campaigns are now finished. We are happy to announce that we have reached and even overcome our initial target.

  Teksten over het horloge kun je lezen op de site door door te klikken op het product K’Watch Glucose

  Nicolet, dank je wel voor het ons informeren van deze site.

  Nu mijn persoonlijke interpretatie van de site.
  Het is ontzettend mooi dat er allerlei initiatieven zijn om een dergelijk product op de markt te brengen. Ondertussen zijn daar ook goede producten uit voortgekomen, veel betere bloedglucose meters en de continu meters zoals b.v. de FreeStyleLibre zijn daar mooie voorbeelden van.
  Niet ieder initiatief leidt tot een succes. Ondertussen heb ik al veel initiatieven langs zien komen. Ook van grote partijen. Samsung heeft een aankondiging gedaan dat ze in begin 1999 met een glucose meetapparaat op de markt zouden komen. Daarna heb ik daar niets meer van gehoord. De Glucowatch is zelfs even op de markt geweest, maar het product had te veel problemen om zich een marktpositie te veroveren. Ondertussen heb ik ook weinig meer gehoord van Google’s initiatief.

  We moeten dus blij zijn met dit soort initiatieven, maar er ook altijd rekening mee houden dat niet iedere poging tot een echt product komt. Zie ook mijn opmerking over crowdfunding onder **).

  Allemaal een goed 2018.
  Ben

  **)
  Om crowdfunding mogelijk te maken, moet de aanbieder met een goed en optimistisch verhaal komen, er moet tenslotte geld ingezameld worden. Dit gebeurd met allerlei ideeen, zowel ideeen waar nog helemaal geen technische realisatie voor bestaat als voor al wat verder uitontwikkelde ideeen.
  Helaas is het zo dat lang niet altijd vanaf de website beoordeeld kan worden tot welke categorie het funding project behoort.

  De K’Watch Glucose, wat ik daar zie is een heel mooie reclame folder, zelfs met een FAQ waar de goede vragen worden gesteld. En PR technisch worden daar ook mooie niets zeggende antwoorden op gegeven. Wat timing betreft leggen ze de bal bij andere partijen als ‘goedkeuringen’ en dergelijke. Verder laten ze technisch niets zien.

  Voor mij (maar dit is persoonlijk):
  De hoop is hoog, de verwachting is laag.

  Zou ik het product kopen als het beschikbaar was:
  Ja onmiddellijk. Al is het alleen maar om te proberen, want wie weet is het wel een heel handig product.

  • jeroen

  Hoi Nicolet,

  Vanuit DVN hebben wij dit horloge besteld voor iemand die dit apparaat erg graag wilde hebben. Dat was nog niet zo eenvoudig, want de fabrikant levert uitsluitend binnen Groot Brittannië. Maar het is tenslotte gelukt, en de dame in kwestie was er erg blij mee. Helaas beviel het ding toch niet, dus hij ligt nu ongebruikt in de keukenla. Als je interesse hebt, kan ik wel vragen of ze het horloge nog steeds heeft; ze wilde hem destijds verkopen omdat ze er geen gebruik van maakte.

  • Ben42

  Ben Schreef:
  Zou ik het product kopen als het beschikbaar was:
  Ja onmiddellijk. Al is het alleen maar om te proberen, want wie weet is het wel een heel handig product.

  En natuurlijk is Ben niet de enige die dit soort ontwikkelingen met veel interesse volgt.

  Belangrijk is natuurlijk zijn de ‘navullingen’ verkrijgbaar, hoe en waar ?

  De prijzen op de site :
  The K’Watch Glucose should be priced at 149.90 $/€
  The K’apsul Glucose sensor, valid for 30 days, should be priced at 99.90 $/€

  All these prices are subject to change, depending on local duties and taxes.

  Vragen blijven dus; Wat is er mogelijk, kunnen we al bestellen ? Hoe ? Waar ? Wat ?

  Vriendelijke groet,
  Ben

  Opmerking:
  Helaas beviel het ding toch niet, dus hij ligt nu ongebruikt in de keukenla.
  Het zou prettig zijn als mensen, deze informatie ook delen nadat de enthousiasme wat minder is geworden. Regelmatig wordt er met moeite en soms tegen hoge kosten een nieuw product aangeschaft (soms betaald door de gemeenschap), maar daarna wordt er niet meer gerapporteerd.
  (Gekoppelde BG-meter aan iPhone en dit soort producten hoor je alleen maar van voor de aanschaf, daarna is het keukenla en geen berichten meer, jammer.)

  • Inne

  Beste Nicolet,

  Ik heb inderdaad via Jeroen een horloge besteld dat bij nachtelijke hypo’s een alarm geeft op basis van zweet en daling in lichaamstemperatuur. Volgens de fabrikant werkt het bij 80% van de mensen, maar helaas hoor ik daar niet bij.

  Als dat is wat je zoekt, dan vind ik het prima om je mijn horloge uit te lenen om het uit te proberen. Je kunt via Jeroen van de DVN mijn adresgegevens opvragen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.