Home Forums Bloedsuikerwaarden Hormonen en insuline

Hormonen en insuline

Hi,

38 al sinds mijn 14e diabetes. Ik heb vanwege medische redenen 15 jaar de pil geslikt. Hier ben ik onlangs mee gestopt. Nu zakt mijn suiker als een malle naar beneden zelfs zo erg dat ik het niet eens kon voorzien mijn suiker zakt heel snel onder de 2 (heel erg vervelend en dat is zacht uitgedrukt). Ik let overigens heel goed op. Heel mijn leven al dus het is geen laksheid van mezelf. Zijn er meer vrouwen die hier last van hebben of ervaring mee hebben. Ik ben op zoek naar tips en adviezen omtrent dit onderwerp.

Thnx!

 • Hoi,

  Ja hoor, bij mij schommelt m’n suiker de hele cyclus drastisch mee omhoog en omlaag.

  nou heb ik wel een extreem heftige cyclus en kan helaas niet aan de pil oid..dus hou ik al een tijdje een ‘kalender’ bij om een beetje op de schommelingen voorbereid te zijn, die volgt dan de dagen en de daarbij behorende hormonale op -en afbouw van oestrogeen,
  LH, progesteron, fsh, etc.. sindsdien weet ik zeker dat het invloed op elkaar heeft.
  Nu weet ik ongeveer wanneer ik de lage en de hoge suikers kan verwachten en bouw dan alvast de LW insuline af (scheelt zo’n 6 tot 10 eh per 2 weken) en later weer op…zodat ik niet te laag kom te zitten..kan altijd nog extra KW bij spuiten denk ik dan maar, maar dat is meestal niet nodig.
  Ben ook zeer benieuwd hoe dat straks tijdens en na de overgangsperiode gaat want die staat bijna op de stoep! Dat zal de boel wel weer overhoop gaan gooien ben ik bang!

  je zou kunnen kijken welke hormoon verhouding er in jouw pil zat en die je lijf nu dus mist.
  Ik weet niet hoe lang geleden je met de pil gestopt bent, maar je lijf moet het nu weer zelf regelen en dat valt soms niet mee…hopelijk komt het na een aantal cycli weer in rustiger vaarwater!

  Je zou dit sowieso je gynaecoloog en/of internist kunnen vertellen en vragen of ze met je mee willen denken en je een beetje in de gaten kunnen houden..
  Wellicht is er voor jou een alternatief qua hormoon toediening..of een afbouw mogelijkheid als die hypo’s je lastig blijven vallen!
  Mvg

 • Ja, de pil verhoogt je bloedsuikerwaarden. Je zal nu minder insuline nodig hebben, bespreek dit wel met je behandelaar.

  • amr

  Yes, hier hetzelfde!
  Jaren de pil geslikt, en nu ik gestopt ben minder insuline nodig.
  Gebruikte ongeveer 40 eh op een dag, nu ongevee 30 eh.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.