Home Forums Hulpmiddelen Houdbaarheid sensors

 • Johan74

Houdbaarheid sensors

Goedemorgen,

ik overweeg om FreeStyle Libre te gaan gebruiken. Ik heb hierbij een vraag over de houdbaarheid. Als ik ineens veel sensors koop: zijn deze dan na langere tijd nog te gebruiken? Als ik bijvoorbeeld nu een sensor koop, kan ik deze dan over 2 jaar of over 3 jaar nog gebruiken? Het idee erachter is dat ik dan de kosten voor langere tijd in 1 jaar moet betalen (net als met een nieuwe bril die ik 3 jaar wil gebruiken). Het voordeel daarvan is dat ik in dat geval een groter bedrag als medische kosten kan opvoeren bij mijn belastingaangifte in dit jaar zodat een groter gedeelte van deze kosten boven de vastgestelde drempel komt. Maar als dat ertoe leidt dat ik een deel van de sensors niet kan gebruiken heeft dat minder nut.

Groeten,
Johan

  • Yvonne

  Op mijn zending van een maand geleden staat een houdbaarheid tot 31 maart 2020. Een deel van de sensor, die je voor installatie nog zelf in elkaar moet zetten, is luchtdicht verpakt. Dat is het middelste trapeziumvormige gedeelte met de naald en het filament. Het filament is het meetdraadje dat na plaatsing in de huid achterblijft. De naald wordt teruggetrokken in de houder of schietei, zoals de medewerkster van Abbott het aan de telefoon noemde. Ik heb alleen geen idee waardoor de houdbaarheid beperkt wordt.

  • Johan74

  Dankje Yvonne,

  Mijn idee om voor lange termijn sensors te bestellen gaat daarmee niet door.

  Groeten,
  Johan

  • Ben42

  Houdbaarheid FreeStyle Libre sensoren.

  Geleverde sensoren hebben een houdbaarheid die varieert van 2 maanden (al weer een tijdje geleden) tot ongeveer zeer ruim 6 maanden. Momenteel is de houdbaarheid van geleverde sensoren ongeveer 6 maanden.

  De sensor zelf (het ‘naaldje’ dat je arm in gaat) bevat chemicaliën die gevoelig zijn voor de glucose in het bloed. De houdbaarheid van deze chemicaliën is beperkt. De sensoren hebben daarmee een houdbaarheidsdatum.
  De sensoren liggen soms al een tijdje op voorraad bij Abbott en/of bij de leverancier die ze levert. Verder worden ze verstuurd waarbij de omgevings-omstandigheden zoals de temperatuur niet bewaakt wordt.

  Dit ter aanvulling van wat al geschreven is.
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.