Home Forums Lichamelijke complicaties Huidproblemen sinds 2,5 jaar

Huidproblemen sinds 2,5 jaar

Hoi hoi, ik ben Sophie en ik ben 24 jaar. Ik heb diabetes type 1 sinds mei 2001.

Ik ben altijd wel enigszins moeilijk instelbaar geweest, maar verder nooit problemen gehad. Het gaat nu ook al iets beter.

Toch is eind 2015/begin 2016 een vervelend probleem opgedoken bij mij wat veel wordt afgeschoven op mijn diabetes, maar ik heb nog geen lotgenoten kunnen vinden, of iemand met een soortgelijk probleem. Ik heb namelijk sinds die tijd nare huidproblemen die zijn begonnen in mijn gezicht (of all places..) en zich sinds kort uitgespreid hebben naar mijn schouders en bovenarm, waardoor ik ook mijn FreeStyle Libre niet meer kan aanbrengen in een van mijn armen.

Het zijn open wondjes die erg pijnlijk zijn en er vreselijk uitzien. Ze beginnen met een soort kleine bultjes die je amper ziet en dan opengaan. Het heeft super lang geduurd voor er werd geconstateerd dat ik een multiresistente Stafylokok aureus infectie had en in april 2017 kreeg ik een eradicatiekuur (3 zware antibiotica, alles wassen etc.). Het is toen een half jaartje weg geweest waarin ik super gelukkig was. Na het halen van de griepprik in oktober dat jaar, is het teruggekomen. Ik heb toen nog een keer een eradicatiekuur gehad (dezelfde als de vorige), maar het is niet weer weggegaan. Ze hebben nog een keer getest op de multiresistente Stafyloko, maar die test was negatief. Ze schrijven me steeds andere antibiotica of zalven voor, maar het gaat niet weg. Ik heb ook niet het idee dat ik erg goed word geholpen bij de verschillende artsen die ik heb bezocht.

Ik voel me er vreselijk lelijk en onzeker bij, helemaal omdat het in mijn gezicht zit en ik altijd een babyhuidje gehad heb, het doet pijn en ik kan er niks mee. Ook spreidt het uit. Als je een idee wilt hebben van hoe het eruitziet, eventjes Stafylokok infecties googelen.

Nu vroeg ik me af of mensen soortgelijke ervaringen hebben met wondjes/(bacterie)infecties en wat er is gedaan om het te verhelpen, want na 2,5 jaar ben ik er wel echt heeelemaal klaar mee. Ik wil me gewoon weer normaal en zelfverzekerd voelen :)

Groetjes, Sophie

  • Ben42

  Zie ook het bericht :
  Huidproblemen.

  Vervelend dat je zulke ernstige problemen hebt, bovenstaande oplossing is voor wat ik zie als een geringer probleem. Maar misschien heb je er wat aan.
  Binnen dit forum staan verschillende draden die o.a. over huidproblemen gaan.

  Voor het zoeken binnen dit forum, kan het beste de Google zoekmachine worden gebruikt, b.v. door op de zoekbalk het volgende in te typen. (na de site spaties en dan de zoektermen).

  http://www.diabetestrefpunt.nl <spatie> huidproblemen

  Sterkte,
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.