Home Forums Bewegen Hulpmiddelen naar het buitenland versturen

Hulpmiddelen naar het buitenland versturen

Ik ga eind augustus van dit jaar voor 5 maanden met mijn vriendin op reis naar Zuid Oost Azië. Hiervoor wil ik een pakket versturen naar kennissen die in Thailand wonen met mijn reservepomp en andere benodigdheden (reservoires, teststrips, naaldjes etc…).

Voor ik dit kan verzenden moet ik een douaneformulier invullen met wat ik ga versturen. Nu vraag ik me af of iemand hier ervaring mee heeft. De waarde van de hulpmiddelen ligt hoog (met name doordat ik mijn reservepomp mee stuur) maar nu ben ik bang dat ik straks hele hoge importkosten moet betalen.
Volgens mij hoeft dit niet als ik het als gift verstuur maar ik weet niet of dat nu echt klopt….

Wie kan mij uit de brand helpen met deze vraag?

PS: als jullie nog tips hebben hoe het is om te backpacken met een pomp in Zuid Oost Azië hoor ik die ook graag :)

 • Hallo, ik zou de reserve pomp niet versturen met de post. Het vertegenwoordigd een waarde van 4000 euro. Die zou ik meenemen in de handbagage. Kijk wat je een handbagage koffer mee kunt nemen. Scheelt ook weer in de kosten.

 • Ah top, goede! die extra pomp moet er inderdaad wel bij passen

  • Anoniem
  • Inactief

  Je zou ook jouw diabetesverpleegkundige kunnen vragen of het mogelijk is om een pakket naar een apotheek te sturen in Thailand (zo zijn er apotheken daar die ook insuline verstrekken etc). Ik ben er zelf 4 jaar geleden geweest en ik heb daar toen zelf geen gebruik van gemaakt, maar volgens mijn diabetesverpleegkundige waren daar wel mogelijkheden in.

  Ik zou sowieso al je spullen voor diabetes in je handbagage doen. Eventueel ook bij jouw vriendin (kwestie van kansen spreiden natuurlijk).

 • Je zou ook kunnen onderzoeken of alles (behalve de pomp) ook niet gewoon verkrijgbaar is in Thailand. Ik google-de en vond dat 100 teststrips 1700 Baht (ca 45€) kosten. Bespreek met je verzekeraar of ze het vergoeden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.