Home Forums Bloedsuikerwaarden Hyper en beroerd: wat moet ik doen om me snel beter te voelen?

Hyper en beroerd: wat moet ik doen om me snel beter te voelen?

Hallo allemaal,

Dit is mijn eerste bericht op het forum en eigenlijk een hulpvraag. Ik ben op zoek naar adviezen/hulp: wat kan ik doen bij een hyper om mijn bloedsuikerspiegel zo snel mogelijk weer naar beneden te krijgen?

Achtergrond: ik gebruik 3 keer per dag 1 pilletje Metformine 1000 mg. Dit gecombineerd met leefstijl- en voedingsaanpassingen. Meestal gaat dit goed en schommel ik nuchter tussen de 7 en 8 mmol/L.

Afgelopen zaterdag een barbecue gehad en waarschijnlijk zoals dat gaat teveel gegeten en gedronken. Gisteren (zondag) merkte ik aan mezelf dat mijn bloedsuiker te hoog was, ik had de hele dag dorst namelijk.

Maar vandaag, 2 dagen later, voel ik me hondsberoerd. De hele dag al erge hoofdpijn, zwaar vermoeid, geen concentratie en energie om te werken, en last van mijn darmen. Geprikt niet lang na het ontbijt, dus niet nuchter: 12.4 mmol/L.

Wat kan ik doen om me snel weer beter te voelen en weer te zakken richting de 8?
Ik drink veel water (ook omdat ik natuurlijk zoveel dorst heb). Helpt dat?
Ik heb al een uurtje in de tuin gewerkt voor zover dat ging met de hoofdpijn, om wat beweging te krijgen.
Wat kan ik nog meer doen?

  • Het snel laten zakken van je bloedsuikerwaarden zonder middelen zoals insuline is inderdaad niet zo makkelijk. Water drinken helpt.
    Bewust zijn van wat je doet is het makkelijkst, je ervaart nu iets onprettigs waar van je weet wat de oorzaak is, een waarde van 12 of meer 2 uur na eten komt bij de meeste van ons weleens voor.
    Maak je niet teveel zorgen er zijn bergen dingen waardoor je hoofdpijn kan hebben.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.