Home Forums Oproepen HYPER leven, lijden en liefhebben met type 1 diabetes. Boek en theater!

HYPER leven, lijden en liefhebben met type 1 diabetes. Boek en theater!

Wie wil wel eens lezen over en kijken naar iemand die na 38 jaar type 1 diabetes de balans opmaakt van haar leven met deze chronische ziekte?

HYPER is een lekker leesbare theatertekst over diagnose, verliefd worden, reizen, gepassioneerd werken én complicaties krijgen met deze ziekte. In essentie gaat het verhaal over acceptatie, arbeidsethos en loslaten. In korte kernachtige scènes, humoristische intermezzo’s, abstracte acceptatiebeelden en epische filmfragmenten zie je een gepassioneerd leven voor je.

Kijk dan op http://www.hyperinfo.nl

Amsterdams Fonds voor de kunst: “Thecla is erin geslaagd om haar eigen verhaal boven het persoonlijke te laten uitstijgen tot een theatertekst die voor zowel mensen met diabetes als voor een bredere doelgroep aansprekend is.”

Teri Brouwer, internist en lid Raad van Toezicht Diabetesfonds “Prachtig stuk. Ik was erg onder de indruk van de scènes: ontroerend, soms geestig maar ook indringend.”

Alice Koopmans, begeleider 4e-jaars geneeskundestudenten UMCU ” Wat een geweldig mooi gedoseerd en integer verhaal van een inspirerende, liefdevolle dame. Haar liefde voor het leven en het noodgedwongen inleveren van bepaalde aspecten daarvan hebben diepe indruk gemaakt.”

Izaira Kersten, actrice met type 1 diabetes “Dit verhaal moet ook worden verteld. De scènes over bang zijn, zwangerschap, onzekerheid over je partner, verschrikkelijke artsen vond ik heel herkenbaar. En….er zit zeker humor in.”

Jorien Teixeira de Mattos-van der Burg, medisch psycholoog met specialisatie diabetes “Vreselijk ontroerend einde over Cas. Het zou heel mooi zijn als het werd opgevoerd.”

 • @moderator

  Dubbele plaatsing artikel !
  Promotie boek & theaterstuk #commercie #toestemming ?

  6feet10

  • Beste moderator, ik heb dit bericht inderdaad zowel bij oproep als bij berichten gezet. Ik denk dat mensen met diabetes type 1 soms snakken naar meer kunst en cultuur/boeken en theater over hun ziekte. Het is niet commercieel. Ik verdien er helemaal niks mee. Als u geen toestemming geeft verwijder ik mijn bericht uiteraard. Graag hoor ik waar ik dit dan kwijt kan op uw site?

 • Beste tessa@18,

  Ik heb je 2e plaatsing bij de berichten verwijderd.
  Deze laat ik dan onder oproepen staan.

  @moderator

  • @moderator

   Oproep/artikel blijft bovenaan staan (16 mei) voor al langere tijd ? #vastgezet
   Terwijl er meerdere/nieuwere berichten zijn. #terinfo

   6feet10

 • Beste 6feet10,

  Als iemand voor het laatst (in tijd) op een oproep heeft gereageerd dan blijft het betreffende oproep bovenaan staan.

  Groeten,

  @moderator

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.