Home Forums Bewegen Hyper uur na sporten

 • Marinde

Hyper uur na sporten

Goedendag,

Ik ben sinds 1,5 maand weer begonnen met sporten. Heb type twee en spuit insuline en ozempic. Ik zorg ervoor dat de suikerwaarde bij aanvang goed is. Tijdens het sporten controleer ik een paar keer en bemerk dat het niet te ver zakt of stijgt. Een uur na het sporten meet ik een plotselinge hyper die zo boven de 18 stijgt! Mijn waardes komen gelukkig nooit meer zo hoog. Als die stijging aanvangt spuit ik nu kortwerkend in extra maar ik zou wel willen weten wat er gebeurd omdat ik niet ken van eerdere sportperiodes. Misschien kan ik ook nog iets doen om dit te voorkomen.
Ik hoor graag jullie ervaringen en adviezen op dit gebied. Dank!

 • Al vaker berichten gezien over hypers na het sporten, zowel op deze site als bij de Bas van Goor stichting. Misschien kan je dit helpen met verder zoeken.

  • amr

  Dit is een reactie van je lichaam op bepaalde soorten lichaamsbeweging.
  Ik heb hier zelf ook last van gehad. Heel vervelend en frusterend ook.
  Ik zag al een reactie van iemand betreft de Bas van de Goor Foundation. Zie ook de website https://www.bvdgf.org/

  Ik heb zelf heel goede hulp vanuit hen ontvangen. Zij hebben mensen die veel van de combi sport en diabetes weten, en ook dat het met elke sport weer anders werkt.
  Ik heb in een periode van een paar maanden wel 2 uur in totaal telefonisch contact gehad, supergoede tips en tricks gekregen. Aanrader wat mij betreft, mail ze eens zou ik zeggen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.