Home Forums Nieuw met diabetes Hypo achter het stuur, terwijl ik ernaast zit

Hypo achter het stuur, terwijl ik ernaast zit

Hallo, ik wil even een nare ervaring delen: mijn man kreeg achter het stuur een hypo, terwijl ik naast hem zat. Gelukkig op een provinciale weg, hij sukkelde weg, we reden op het laatst 40 km/u. Ik riep hem om te stoppen op een parkeerplaats. Maar hij reageerde niet, deed zijn ogen steeds dicht. Uiteindelijk belanden we in de berm. Ik probeerde hem dextro te geven, maar hij sloeg het weg. Telkens als hij even opschrok starte hij de auto en wilde wegrijden! Na veel gedoe, kon ik hem uit de auto trekken. Hij ging staan plassen in de berm en wilde weer verder. Ik zat inmiddels op de bestuurdersplek, hij probeerde me eraf te trekken. Hij schold me uit. Dat geschreeuw en gedoe past helemaal niet bij ons, ik vond het vreselijk! Hij had inmiddels een dextro op. Ik beloofde hem dat hij kocht rijden als zijn suiker goed was. Ik hielp hem meten en wat denk je: bloedsuiker was 4,5. Zou dat nou van alle drukte komen?
In elk geval reed hij verder, met mij beetje gespannen ernaast. We slingerden wel wat en hij nam nog twee dropjes. Toen we thuiskwamen af hij een hele reep BonBonBloc, zonder te spuiten.
Hij wil er achteraf nooit over praten, het is toch goed gegaan?

 • Als iemand een hypo heeft kan je niet erover praten. Je bent er niet meer bij. Je denkt dat je het zo goed weet.

  Dus als dit weer gebeurt zorg dat je de sleutel uit het contact haalt en je zorgt dat hij of genoeg koolhydraten binnen krijgt en je wacht een half uurtje of jij rijdt weg en je ega op de achterbank. Met rede kan niets dus jij moet het heft in handen nemen.

  Je hebt geluk gehad maar voor het zelfde geld rijdt je iemand dood en dan moet je maar daarover heen komen. Lijkt mij niet leuk.

 • Goedendag mevrouweneendiabetus,

  ik heb zelf diabetes en uw verhaal kan ik beamen.
  Bij een hypo ben je niet meer voorreden vatbaar mijn vrouw kan dat bvestigen.
  Het belangrijkste is kan je man als hij weer goed aanspreekbaar is zijn hypo kan verklaren hoe komt het dat hij in de hypo is gekomen.
  Tip is voor het gaan rijden met de auto eerst meten want 1min meten weegt niet op tegen een ongeluk dan kun je meten in grijpen.
  Zorg dat je mini Marsjes en drijven suiker in de wagen hebt liggen voor nood.
  Vaak kun je het zien en horen of iemand richting een hypo gaat.
  Mijn vrouw hoofd en ziet het aan mij als ik drijg naar een hypo te gaan.
  Ga maar voor je zelf eens na of je geen verandering aan je man hebt gemerkt
  Zweten sloom praten wit zien in gezicht zijn wat simtomen van hypo.
  Wees blij dat er niks ernstig is gebeurd.
  Hij moet er wel over gaan praten dan kan hij zijn gevoelens delen en er is wel begrip voor mensen met diabetes en ja het blijft een vervelende ziekte waar je 24uur per dag 7dagen in de week mee bezich bent. Maar je kunt er oud mee worden.

  Mvg
  Richard

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.