Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo bij sport na meting van 14,2

 • JR1982

Hypo bij sport na meting van 14,2

Hallo,

Sinds 2015 heb ik de diagnose diabetes type 2. Tijdens het sporten vandaag heb ik een hypo gehad, 3 minuten nadat ik mijn suiker gemeten had en deze was 14,6. Is het mogelijk dat de suikerwaarde zo enorm kan zakken dat ik een hypo krijg 2 minuten na een meting van 14,6? Het kan (denk ik) niet aan medicatie liggen, want ik had deze ochtend enkel metformine 500mg gepakt en had de gliclazide (3x30mg) met opzet bewaard voor ná het sporten om een hypo te voorkomen. Verder spuit ik in de avond 28E Abasaglar.
Heeft iemand anders ervaring met zo’n enorme daling van de suiker?

  • Zorua

  Zo’n grote daling heb ik zelf niet meegemaakt, maar de 28EH Abasaglar kunnen wel meespelen in het veroorzaken van een hypo.
  Weet je zeker dat de meting van 14.2 correct was?

   • JR1982

   Dank je voor je antwoord! Ik had vóór deze meting, zo’n 10 minuten eerder ook een meting gedaan en die was 14,6. Tijdens de hypo heb ik niet kunnen meten, ik kan dan helemaal niks meer (de trainer moet dan ook mijn flesje sportdrank vasthouden, dan kan ik ook niet meer) en de trainer wist niet hoe hij mijn suiker kan meten. Nu, na 2 hypo’s is korte tijd bij deze trainer, heb ik uitgelegd hoe hij mijn suiker kan meten.

  • Zorua

  Ik hoop dat het je niet te vaak overkomt. Wel goed om te weten wat je waarde is op dat moment. Sommige mensen hebben ook al bij een waarde van 4 ernstige hypo verschijnselen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.