Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo gevoel

Hypo gevoel

Beste heren en dames,

Op 2 januari werd er diabetes vastgesteld bij mij, met een Hba1c van 111 moest ik gelijk met Metformine beginnen. 3 x 500 per dag.
En in mei heb ik weer een test gedaan, dit is gedaald naar een Hba1c van 53. Moest van de dokter ipv 3, 2 keer 500mg metformine slikken. Alleen het probleem bij mij is dat ik constant een Hypo gevoel hebt, terwijl mijn suikerspiegel na prikken er goed uitziet. Heeft er iemand een raad of advies hoe dit kan komen? Want het is absoluut geen lekker gevoel, adrenaline vliegt over mijn hele lichaam. Het enige wat ik doe is roken. Ik drink geen alcohol of iets anders. Heb gewoon geen lekker gevoel over me lichaam heen.

  • Ben42

  Als een lichaam een tijd hoog in de bloedsuiker waarden heeft gezeten en daalt daarna af in bloedsuiker waarden in de ‘normale’ regio’s dan kan een hypo gevoel voorkomen bij waarden waarbij er geen sprake is van een hypo.

  Nu vind ik 5 maanden wel heel erg lang om nog hypo’s te hebben als je tenminste al een tijdje goed tot redelijk bent ingesteld. Maar het zou kunnen dat het lichaam nog moet wennen. Dit antwoord van mij vind ik zelf bijzonder twijfelachtig en ik zou het probleem ten minste bespreken met het behandel team.

  Even aan een goede instelling wennen lijkt mij normaal. Maar daar vele weken over doen lijkt mij niet normaal.

  Zoals altijd is dit mijn persoonlijke beeld, ik ben geen medicus en ook geen behandelaar, zorg dus dat je nog meningen van anderen krijgt.
  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Alleen ik moet u wel vertellen dat ik dit gevoel om de 3 dagen heb en niet elke dag. Het lijkt net als of mijn lichaam te veel cortisol produceert, volgende week moet ik weer bloed prikken en neemt mijn arts dat ook weer gelijk mee.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.