Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo gevoel zonder lage bloedsuiker

  • Anne88

Hypo gevoel zonder lage bloedsuiker

Beste Leden,

Omdat voor mij alles nog ‘nieuw’ is en ik daardoor soms wat onzeker ben heb ik jullie hulp/ advies nodig als dat kan.
Ik weet sinds 2 weken dat ik diabetes type 2 heb. Mijn niet nuchtere waardes waren 12.8 en 10.6 en hba1c was 58. Reden voor de huisarts om mij metformine 1x per dag 500 voor te schrijven en dit over 2 weken te verhogen naar 2x per dag. Deze neem ik in bij het avondeten.
Al vrij snel sinds ik dit ben gaan slikken heb ik meerdere keren per dag het gevoel dat ik niet lekker wordt.
Ik heb nu een paar keer op dit soort momenten een vingerprik gedaan. De waardes liggen dan meestal tussen de 6.5 en 7.5. Geen hypo waardes heb ik begrepen, maar alles symptomen die bij een hypo horen voel ik dan toch! Zou dit kunnen door de medicatie? Hebben jullie daar ervaring mee? En doen jullie daar op zo’n moment wat aan? Ik heb namelijk heel erg de neiging om iets zoets te drinken waar suiker in zit. Maar het lijkt mij niet de bedoeling dit te nuttigen, aangezien het de bedoeling is dat de suikers juist gaan zakken. Ik vind het erg lastig, vooral omdat ik er onzeker en bang van wordt. Graag jullie mening.

  • Ja, omdat je lichaam hogere waardes gewend is voelen normale waardes als hypo aan, dat gaat vanzelf over als je bloedsuikers rond normale waardes blijven

  • Ja, het is doorbijten tot je lichaam gewend is aan de nieuwe, mooie bloedsuikerwaarden. Hypo’s vind ik ook heel vervelend en zoals je schrijft word je bang en onzeker. Voor jou nog erger, omdat je niet de troost van iets zoets krijgt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.