Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypochlykemie en Hashimoto HELP!

 • jarno

Hypochlykemie en Hashimoto HELP!

Hallo,

Mijn naam is Jarno en ik woon in Hongarije, ik heb een Hongaarse vriendin die diverse gezondheid klachten heeft.

Ze is gediagnosticeerd met Hashimoto en krijgt hiervoor een schildklier medicijn (Letrox 75mg, = Hongaarse variant van levothyroxine) haar T3 schijnt goed te zijn, T4 kijken ze hier niet zozeer naar.

In Juni hebben we de volgende kwaal aan haar repertoire kunnen toevoegen Hypoglycemic unawareness, Ze is op vakantie in Amerika opgenomen in het ziekenhuis omdat ze spasmen en bewustzijn verlies had. Unawareness houdt in dat ze geen van de begeleidende symptomen heeft voor ze een Hypo krijgt.

Sindsdien heeft ze veel problemen. De ernst van de situatie werd duidelijk toen we zelf een bloedsuiker meter hebben aangeschaft (accucheck active). Ze heeft overigens een dag en nacht opname in Hongarije gehad in het ziekenhuis om vast te stellen of ze een probleem heeft. Resultaat was dat ze geen diabeet is en gezonder moest leven. Ze is 34jaar en weegt 62kg bij 1.63mtr ze rookt niet en drinkt geen alcohol. Ze heeft daarnaast een semi actieve levenstijl. Met andere woorden ze leeft kerngezond!!!

Haar waarden zijn schrikbarend!

Ter info, ze eet 3 hoofdmaaltijden (08:00 / 12:00 / 17:00) en 5x kleine snack’s (05:00 / 10:00 / 15:00 / 20:00 / 22:00) Haar maaltijden bestaan uit complexe suikers en vezel’s,in de ochtend snelle suikers toegevoegd. We mijden gluten uit brood en pasta’s ivm de Hashimoto

Ze staat dagelijks op met een hypo!

07:00 = tussen 1.8 en 2.5
10:00 = tussen 4 en 6
12:00 = tussen 4 en 8
15:00 = tussen 3 en 5
17:00 = tussen 3 en 5
19:00 = tussen 3 en 5
21:00 = tussen 3 en 5

Als we van het strikte eetpatroon afwijken, dan gaat het snel mis. waarden tussen de 1.6 en 2.5 zijn dan normaal.

De hypo’s variëren in intensiteit, echt kwijtraken lukt niet. Elke dag is er wel een moment dat ze rond de 2.5 zit. Veel indentiteits wisselingen, spier spasmen, zicht problemen enz.

De artsen weten zich hier geen raad, en zeggen dat ze gezonder moet eten! Bloedwaarden lijken op de Hashimoto na “normaal” stress is er niet (behalve vanwege de suiker problemen) We hebben zelf’s een Nederlandse diëtiste.

Ik hoop dat er hier iemand is die zich in deze problemen herkent, miscchien zelf’s kan zeggen in welke richting we het moeten zoeken.

 • Hoi jarno

  Berichten van twee jaar geleden.

  Dit vond ik op ons eigen forum : https://nldiab-menauhant.savviihq.com/bericht/ik-heb-naast-diabetes-type-2-ook-ziekte-van-hashimoto/

  Groetend 6feet10

  • jarno

  Bedankt voor je reactie,

  Helaas gaat het hier om mensen die gediagnosticeerd zijn met Diabetes type2. Het vreemde bij mijn vriendin is dat ze dus geen diabeet is. (Volgens de specialisten althans)

  Voorbeeld, mijn vriendin had gisteren een waarde van 5.7 om 19:00 ze heeft een korte buikspier oefening gedaan, 10 minuten niet zwaar intensief. om 19:30 miste ze energie en prikte ze preventief. Waarde 2.2.

  • Elly

  Er zijn mensen die standaard een lage bloedsuiker hebben en daar zal de voeding, hoe gezond ook, met extra koolhydraten op ingesteld moeten worden lijkt mij.
  Misschien kan de diëtiste daar wat aan doen.

  Meten voor ze gaat oefenen en eventueel vast van te voren wat extra eten.

 • Hypoglykemie kan een gevolg zijn van Hashimoto. Hoe dat precies wordt gediagnosticeerd weet ik niet, maar daarover en over de behandeling ervan zou een endocrinoloog verstand moeten hebben. Gaat uw vriendin voor de Hashimoto naar een endocrinoloog? Die zou veel beter dan ons in staat moeten zijn om de oorzaak van de hypoglykemie te achterhalen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.