Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo’s bij darm en maagklachten

 • Coco

Hypo’s bij darm en maagklachten

Dag allemaal.

Ik had afgelopen week last van een hele milde buikgriep. Dat wil zeggen: beetje buikpijn, misselijk en vol gevoel. Eetlust was iets minder, maar ik kon wel de normale hoeveelheden eten. Er was geen sprake van diarree en overgeven. Opvallend was dat ik steevast na elke maaltijd in een vervelende hypo belande. Hierbij had ik dus net als anders dezelfde hoeveelheid gegeten en gespoten. Uiteindelijk moest ik de insuline doseringen halveren om een hypo te voorkomen.
Gelukkig heb ik een FSL, en kon het snel bijsturen.
Ik heb pas negen maanden diabetes, en dit was mijn eerste buikgriep. Alles komt dus nieuw op mijn pad. Mijn vraag aan jullie, is of jullie dit fenomeen herkennen bij darm en maagklachten.
Ik hoor het graag. ;)

 • Hoi Coco,
  Wat jij beschrijft herken ik niet.
  Mijn ervaring is juist dat als ik ziek ben of erge pijn heb mijn waardes omhoog gaan. (ook als ik bijna niets eet).
  Zo zie je maar, ieder mens is anders.
  Gelukkig kon je er op anticiperen (door je FSL).
  Ben je weer helemaal opgeknapt?

  • Coco

  Hoi. Ja gelukkig weer opgeknapt. Maar ik moet nog wel oppassen dat ik niet teveel insuline spuit bij de maaltijd, want ik zak nog steeds te snel. Ik heb zelf het idee dat mijn darmen er langer over doen de voeding te verwerken, waardoor de insuline te vroeg werkt. Ik hoop dat het snel weer normaliseert.

 • Hoi Coco,
  Gelukkig weer opgeknapt, en je verklaring zou best eens het antwoord kunnen zijn. (misschien dan iets later spuiten, of een mindere dosering, of in 2 gedeeltes).
  Hopelijk is het weer snel ‘normaal’

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.