Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo’s en meter

 • Miepie

Hypo’s en meter

Hoi allemaal, ik had 2 weken geleden op vakantie in Spanje een hypo, althans het bekende hypo gevoel: zweten, trillen, etc, je kent het wel, ik heb gemeten zodra ik in de gelegenheid was, ik zat op 3.6. Snel een paar dextro’s naar binnen gewerkt, even later een koek en wat cola, verder niks meer aan de hand.
Zondag ben ik thuisgekomen van vakantie, gisteravond had ik koorrepetitie, dan moet ik altijd naar de andere kant van de stad fietsen, na de maaltijd met aardappels, spinazie, vlees en een toetje net voor het zingen gemeten: 9.3, toen was ik dus al op de repetitie locatie. In de pauze had ik een dubbele vanillewafel, een glas gewone cola en wat zoutjes die daar op tafel stonden, na de les heb ik radler 0,0 gedronken en 36 eh Levemir gespoten, nog weer even een paar zoutjes en toen naar huis gefietst, en toen ik daar weer ging meten zat ik ineens op 1.7, een dikke vette hypo dus volgens de meter, maar nu voelde ik daar helemaal niks van, ik was gewoon naar huis gefietst, nergens last van. Als wat ik gisteren genomen had veel suiker bevat, dan klopt dat, dat doe ik bewust omdat ik dan nog weer een eind te fietsen heb en het zingen ook energie kost en ik juist dit soort ervaringen en te laag voor de nacht zitten wil voorkomen. Hebben jullie dit ook weleens gehad? Bovendien doet mijn meter, de Contour TS, de laatste tijd ook vreemd, krijg vaak foutmelding E 11 of E 2, zou het kunnen dat die niet helemaal correct meer is, want dan wil ik een andere, ik moet er wel op kunnen vertrouwen toch?

 • Hoi Miepie

  Via google : https://www.merkala.nl/blog/uitleg-foutcodes-en-symbolen-contour-glucosemeter.html

  Uitleg foutcodes en symbolen Contour glucosemeter

  Foutmelding E2 – De teststrip is niet genoeg gevuld voor een nauwkeurige test. Bloeddruppel niet groot genoeg.Haal de teststrip uit de meter en test opnieuw met een nieuwe teststrip. Wacht met testen tot u de knipperende bloeddruppel op het beeldscherm ziet.

  Foutmelding E11 – Abnormaal resultaat ! Haal de teststrip uit de meter en test opnieuw met een nieuwe teststrip. Zorg ervoor dat u uw handen goed wast en grondig afdroogt en dat u de instructies in de handleiding zorgvuldig opvolgt. Er mogen alleen CONTOUR-teststrips worden gebruikt.

  Dus zijn dit bekende “fouten” als je je test strip gebruikt misschien ?

  Groet 6feet10

 • altijd zorgen voor een tweede meter, de kans dat er iets met je eerste meter gebeurd is altijd aanwezig (helemaal op vakantie), je kunt dan de resultaten vergelijken.

  Overigens kan het zijn dat je tijdens een inspanning niet voelt dat je laag schiet, je lichaam zit dan vol adrenaline, op het moment dat je (thuis)aangekomen bent en je tot rust gekomen bent dan keert het normale gevoel weer terug.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.