Home Forums Nieuw met diabetes Hypo’s of toch niet?

 • Aried

Hypo’s of toch niet?

Hallo, ik heb een nuchtere glucose van 6,6 mmol. Ik ben dus in het voorstadium van diabetes. Ik slik antidepressiva en antipsychotica. Nu mijn vraag. Ik had vandaag 2x een soort hypo. Maar ik weet niet of ik het zo mag noemen. Een totale crash, trillen, heel zwak voelen en bijna niet kunnen lopen. En dit terwijl ik wel regelmatig wat gegeten had. Vanavond kwam de 2e om 20.00 uur. Terwijl ik om 17.00 uur gegeten heb. Ik heb dit sowieso als ik een half uur later eet dan normaal. Heeft iemand hier een verklaring voor?

 • Neen, het lijken hypoverschijnselen. Het kan dat na het eten je alvleesklier een extra dosis insuline afgeeft om de bloedsuikerwaarden naar beneden te brengen. Een plotselinge daling kan aanvoelen als een hypo, hoeft dat echter niet te zijn. Het is pas een hypo bij een waarde onder de 4. Maar dat weet je pas zeker als je je bloedsuikerwaarden meet.
  Eet of drink je veel koolhydraten? Het is sowieso goed om de snelwerkende koolhydraten te vermijden. Je hebt de gratis eetmeter app, die je kan helpen.

   • Aried

   Dankjewel Yvonne, ik ben blij met je antwoord!!
   Groet Arie

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.