Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo’s zonder diabetes

Hypo’s zonder diabetes

Goedemorgen,
Ik ben nieuw op dit forum. Fijn dat hier zoveel informatie terug te vinden is! Ik heb een vraag over wat ik bij een internist mag verwachten. Mijn vader heeft diabetes type 1. Ik heb tijdens mijn 2 zwangerschappen zwangerschapsdiabetes gehad. Nu heb ik sinds enkele jaren last van hypo’s. Ik voelde deze eerst aan bij een waarde van rond de 3.5. Nu voel ik pas een hypo bij een waarde rond de 2.5. Na veel bezoeken aan de huisarts heb ik nu eindelijk een verwijzing voor de internist. Ik kreeg steeds te horen, u hebt geen diabetes, maar zulke lage bloedsuikerwaarden zijn toch niet goed? Soms heb ik 3 hypo’s op een dag, soms een week niets. Lange termijn bloedsuikerspiegel ligt steeds rond de 30. Wat mag ik verwachten van de internist? Iemand ervaring met hetzelfde probleem als ik? Alvast bedankt voor de reacties.

 • Hoi @ingrid69

  Wat ik wel weet is dat ook mensen zonder diabetes bloedglucosewaardes onder de 3,9 mmol/l kunnen hebben (maar hun lichaam is in staat dit zelf op te lossen).

  Een hypo kan ontstaan doordat je te weinig eet, of te lang een lichamelijke inspanning levert zonder genoeg koolhydraten binnen te krijgen.

  Maar met Uw voorgeschiedenis (2 x zwangerschapsdiabetes & vader met Type 1 en evt erfelijkheid) is het goed om te blijven controleren en de internist te laten uitzoeken.

  Groet 6feet10

  • Ik eet verspreid over de dag. Veel bewegen doe ik niet (schaam). Als ik een lange wandeling met de honden maak kan ik er donder op zeggen dat een hypo volgt. Mijn hartslag is in rust hoog (tussen 85 en 95), ik ben altijd moe en ik zie vaak wazig. Maak me best wat zorgen maar ik hoop dat de internist me helpen kan. Bedankt voor je antwoord!

 • Bij 30 denk je inderdaad niet aan diabetes. Maar al die hypo’s zijn wel vervelend. Komen ze vaker voor als je snelle koolhydraten hebt genuttigd? Dat je alvleesklier als reactie een stoot insuline produceert. Andere optie kan zijn om 14 dagen een free style libre te dragen en alles wat je eet en drinkt te noteren. Je kan hem tegenwoordig met je telefoon scannen en ben je € 60 voor de sensor kwijt. De bijbehorende scanner kost ook €60.

  • Ze komen inderdaad vaker na snelle koolhydraten of bij een kleine inspanning (wandeling). De free style libre is wellicht handig. Ik ga me er in verdiepen. Dank je wel!

  • daven

  hmhm redelijk hoge pols in rust ,vaak moe heb je nog andere klachten (kijk eens op hyperthyroide of je je daar nog in symptomen erkent )
  nee beweer niet dat je dat hebt ,ik denk gewoon mee ;-) en om dingen uit te sluiten .

  ik weet dat je bv ook bij hyperthyroide een snelle stofwisseling hebt(vermageren ) en zou dus logisch denken dat dit invloed kan hebben op je bloedsuiker (dit weet ik niet zeker ,dus verbeter mij maar mensen als het niet zo is ;-) )

  Ben benieuwd als je meer weet wat er aan de hand is .
  groet daven

  • Bedankt voor het meedenken! Ik heb een aantal van de kenmerken van hyperthyroide alleen ik vermager niet. Ben juist heel veel aangekomen de laatste 7 jaar. Morgen kan ik bij de internist terecht. Ik ga er van uit dat dan alle mogelijke aandoeningen wel bekeken/uitgesloten worden.

  • daven

  oke dat past idd niet erbij , neem aan dat hij wel bloed laat prikken en dat erbij aankruist uitsluiten is nooit verkeerd .

  ben benieuwd ! succes morgen ;-)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.