Home Forums Bloedsuikerwaarden Hypo’s, maar ik voel ze niet

Hypo’s, maar ik voel ze niet

Hallo iedereen,

Ik heb een raar weekje.

Maandagmiddag heb ik na de lunch een hypo gehad. Mijn lunch bestond toen uit 3 volkoren boterhammen met mager beleg, en ik heb gerekend, de suiker stond 13,3, gewoon insuline gespoten zoals de diëtiste mij heeft uitgelegd, 2 uur later stond de suiker 2,9! Zakje hypofit plus een volkorenboterham met kaas genomen en daarna was hij opgetrokken naar 6,2.
Dinsdag weer een hypo,maar dan rond etenstijd. 3,1, ging toch net warm eten, dus dat kwam weer goed.

Donderdagavond, ik had rond 20.00 uur een 4,3, moet van de diëtiste met een bloedwaarde van rond de 8 gaan slapen, dus heb toen volkoren brood met kaas gegeten. 30 minuten later stond hij 5.9,tegen 22.00 uur ging ik nog eens kijken: 3,2! Zakje hypofit en weer brood met kaas , om 23 uur 5,3
Ben toch maar gaan slapen,heb wel rond half 2 ’s nacht nog eens gekeken: hèhè 8,3. Vanmorgen vroeg 6,8

Maar het vreemde is: ik voelde die hypo’s niet. Ik heb een mail naar de diabetesverpleegkundige gedaan. Ik vind een hypo sowieso al eng, maar als je hem ook nog eens niet voelt….

p.s heb al 9 jaar diabetes type 1,ben 44 jaar.

groetjes Marie.

  • marit

  Hypo unawarenas is heel vervelend. Er zijn programma’s voor zodat je de hypo’s weer gaat voelen. Misschien is je koolhydraatratio niet meer goed. Sukses, hoop dat je dvk je helpt.

 • Hoi Marie,
  In dit topic wordt ook over hypo unawarenes gesproken: ik voel mijn hypo’s niet meer aankomen.

 • @ Marie; een bekend probleem. Ik heb hier ook “fijne” ervaringen mee opgedaan.

  Na je verhaal te hebben gelezen kan ik mogelijkerwijs je hypo van Donderdagavond verklaren. Met een waarde van 4,3 heb je een boterham met kaas gegeten.
  Kaas zorgt ervoor dat de suikers (beduidend) langzamer in het bloed worden opgenomen, en dat verklaart de hypo van 22:00 uur.

  Die van maandagmiddag; wat heb je gedaan na de luch en nadat je had gespoten? Ben je lichamelijk actief geweest? Als dat zo is heb je teveel gespoten.
  Zeker omdat je volkorenbrood heb gegeten met mager beleg. Je hebt in feite hoofdzakelijk voor de boterhammen gespoten.

  Dat je de hypo’s niet voelde aankomen is niet verwonderlijk, je hebt in 3 dagen tijd 3 hypo’s gehad. Waarvan die van maandag middag de kroon spande met 2.9.
  Dinsdag rond etenstijd 3,1.

  Vooral “zware” hypo’s (dat zijn bloedsuikers van 3,5 en lager) zorgen er voor dat je je ze niet tot nauwelijks meer voelt aankomen.

  Zodra de waardes zich weer beter stabliseren zal je gevoel voor hypo’s weer terugkomen.

  Het spuiten van de juiste eenheden insuline is altijd lastig. Je dient veel zaken in acht te nemen.

  Zo is mijn ervaring dat wanneer ik een boterham met Speculoospasta wil eten ik vóór de lunch moet spuiten. En dat doe ik dan alleen wanneer de waarde goed ligt.

  Met “vallen en opstaan” gaat het je zeker lukken. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben het forum is er om elkaar te helpen.

  Suc6!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.