Home Forums Medicijnen Iemand ervaring met Prednison na niertransplantatie

Iemand ervaring met Prednison na niertransplantatie

Ik ben drie maanden geleden getransplanteerd en heb via een anonieme donor een nieuwe nier mogen ontvangen… Dat is prachtig, meer dan dat zelfs…. gelukkig bestaan zulke mensen nog. Echter, met transplantatie komen de afstotingsmedicatie om de hoek kijken en met name Prednison en kortwerkende insuline Aspart is geen goed huwelijk…. schiet van 3 naar 18, voorheen 24, dus het wordt al iets beter, maar de spiegel is gewoon m.i. onacceptabel, al heeft men gezegd dat dit een half jaar kan duren…. Heeft iemand hiermee ervaring, niertransplantatie – prednison. Alvast dank voor jullie feedback

 • Hoi Petske, wat geweldig dat je een nieuwe nier hebt gekregen! Dat zal een hele verbetering in je leven zijn.
  Ik heb geen ervaring met niertranspalntatie, maar wel met prednison en insuline.
  Tijdens het gebruik van prednison moest ik meer insuline gaan spuiten omdat de suiker erg “onrustig” werd. Drie maal per dag snelwerkend en één maal per dag de langzaam werkende. En alles in aanzienlijke hoeveelheden. Nadat ik was gestopt met de prednison kon ik steeds minder gaan spuiten. Wel het 4 x dgs schema maar minder eenheden.
  Kwestie van goed monitoren hoe hoog de bloedsuiker is en af en toe een dagcurve maken.Als je de prednison mag gaan afbouwen zal het insulinegebruik ook wel minderen.
  Het slechte huwelijk zit eerder tussen suikerhuishouding en prednison

  Heel veel sterkte en groeten, Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.